h

Voorstellen

Regelmatig presenteert de SP afdeling in Zwolle voorstellen in de vorm van notities of rapporten.
Dat doet de partij op basis van onderzoek in de stad. Op deze pagina vind u de voorstellen die de SP onlangs heeft
gepresenteerd.


De Isala-werknemer aan het woord - Mei 2016

Dit rapport is voortgekomen uit een meldpunt dat de Zwolse SP is begonnen naar aanleiding van verhalen van verpleegkundigen die met de SP hebben gesproken. Zij spraken van onacceptabele werkdruk en van zorgkwaliteit die ernstig onder druk staat. Hun relaas was dusdanig ernstig dat een meldpunt ons noodzakelijk leek. Op 31 maart heeft de SP een telefoonnummer en emailadres geopend en medewerkers gevraagd meldingen te doen van onacceptabele werkdruk. Het meldpunt kreeg aandacht in de lokale media en op de werkvloer werd er veel over gesproken.

Klik hier voor het rapport 'De Isala-werknemer aan het woord'.


Een verdeelde stad - November 2015

Een analyse van de ontwikkelingen van armoede en rijkdom in Zwolle. De aanleiding voor dit onderzoek was voor de Zwolse SP de voortdurende signalen die wij uit wijken krijgen over groeiende armoede in de stad. We hoorden vaak dat het slecht ging in bepaalde wijken en met bepaalde bevolkingsgroepen, maar dat is lastig hard te maken zonder cijfermatige onderbouwing. Hoe bewijs je dat een stad een groeiend armoedeprobleem heeft? Hoe bewijs je dit, zeker als je een college hebt dat voortdurend stelt dat alles prima gaat, dat schermt met termen als ‘maatwerk’ en ‘participatiemaatschappij’ om te verzekeren dat iedereen toch echt meedoet in Zwolle?

Klik hier voor het Rapport 'Een verdeelde stad'.


Zwolle bouwt - september 2015

De Zwolse SP wil dat de gemeente de woningnood aanpakt door zelf sociale huurwoningen te bouwen. De wachttijd voor een huurwoning bedraagt ruim 4,5 jaar. Daarom heeft de SP fractie  een initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad ingediend om als proef 10 woningen te bouwen en te onderzoeken hoe dit in de toekomst verder als middel kan worden ingezet.

Klik hier voor het initiatiefvoorstel voor gemeentelijke woningbouw.


Blauwvingers aan de top - september 2013

Een inventarisatie naar de beloningen in de (semi-)publieke sector in Zwolle. Uit de inventarisatie ‘Blauwvingers aan de top’ blijkt dat een fors deel van de lokale directeuren en collegevoorzitters in Zwolle meer verdient dan de burgemeester. Een aantal zit ook nog steeds boven de Balkenendenorm. Toppers op de lijst zijn bestuurders van de Isala Klinieken, Hogeschool Windesheim en waterbedrijf Vitens. De SP vindt het in tijden van economische crisis, forse bezuinigingen en massaontslagen onacceptabel dat er belastinggeld gaat naar exorbitant hoge salarissen.

Klik hier voor het rapport 'Blauwvingers aan de top'.


Buurtonderzoek Holtenbroek III - maart 2013

De Zwolse SP maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in Holtenbroek III. Uit buurtonderzoek in verschillende straten in de wijk blijkt dat veel bewoners het idee hebben dat de veiligheidssituatie aan het verslechteren is. Ook meldden de bewoners een groot aantal inbraken in de afgelopen maanden.
De SP heeft in een aantal straten huis-aan-huis onderzoek gedaan en de bewoners gevraagd naar hun ervaringen met veiligheid in de buurt. Het blijkt dat de meeste bewoners, ook degenen die zich nog veilig voelen, het idee hebben dat het met de buurt de verkeerde kant op gaat. Dit bevestigt de uitkomst van een eerdere vraag die op verzoek van de SP in de raadsenquête aan de bewoners van Holtenbroek is voorgelegd over veiligheid in de wijk.

Klik hier voor het rapport 'Buurtonderzoek Holtenbroek III'.


Armoede onder kinderen - december 2012

De SP stelt in haar 5-puntenplan voor om een doel te stellen om armoede onder kinderen te bestrijden. Daarnaast stelt de partij voor om € 100.000 te investeren in sport, cultuur en schoolzwemmen voor arme kinderen. Ook moet de computerregeling voor scholieren die opgroeien in armoede in ere worden hersteld. Bovendien wil de SP dat de toegang tot regelingen wordt verbeterd en er een eindejaarsuitkering aan arme gezinnen met kinderen wordt verstrekt.

Klik hier voor het plan om kinderarmoede te bestrijden.


Plan (sociale) woningmarkt - mei 2012

De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad heeft een notitie uitgebracht waarin haar visie op de Zwolse woningmarkt is uitgewerkt. Volgens de partij moet er fors worden ingezet op de bouw van meer sociale huurwoningen en de renovatie van bestaande huurwoningen. De SP is gekomen met deze notitie omdat de partij constateert dat de situatie op de Zwolse woningmarkt in een negatieve spiraal zit.

Klik hier voor het Zwolse huurplan


Buurtonderzoek Indische Buurt - april 2012

Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Indische Buurt heeft de SP een buurtonderzoek uitgevoerd. In maart 2012 deed de SP huis-aan-huis onderzoek bij woningen van SWZ en Openbaar Belang in de Billitonstraat, Sumatrastraat en de Madurastraat. Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de bewoners last heeft van tocht en vocht in huis. Dit trekt kou aan.

Klik hier voor de resultaten van het onderzoek in de Indische Buurt


Buurtonderzoek Hemerkenstraat - februari 2012

Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Hemerkenstraat in Dieze-Oost heeft de SP een buurtonderzoek uitgevoerd. De partij heeft in januari 2012 alle bewoners bezocht en 52% van de huishoudens gesproken. Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de bewoners last heeft van schimmel en de woning niet warm kan krijgen.

Klik hier voor de brief aan SWZ over de Hemerkenstraat


Buurtonderzoek Isaac van Hoornbeekstraat – december 2011

Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Isaac van Hoornbeekstraat in Diezerpoort heeft de SP een buurtonderzoek uitgevoerd. De partij heeft op 5 avonden in november 2011 alle bewoners bezocht en 78% van de huishoudens gesproken. Meer dan tweederde van de huishoudens wilde meewerken. Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de bewoners last heeft van schimmel en de woning niet warm kan krijgen.

Klik hier voor de resultaten van het buurtonderzoek Isaac van Hoornbeekstraat


Werk en loon bij reguliere werkgevers – september 2011

Nu het wethouder Van As (CU) zelf niet is gelukt om op tijd een plan te schrijven voor het aan de slag krijgen van werknemers met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers heeft de SP zelf een plan geschreven. Het plan geeft tientallen suggesties voor meer werknemers met een arbeidsbeperking in het vrije bedrijf, maar ook de strikte voorwaarden waaronder dat volgens de partij mag plaatsvinden.

Klik hier voor het plan SP 'Werk en loon bij reguliere werkgevers voor werknemers van de sociale werkplaats


Zorg om het leerlingenvervoer – juli 2011

De SP in Zwolle heeft een rapport met aanbevelingen voor het leerlingenvervoer geschreven. Hierin worden aanbevelingen gedaan aan de gemeente, scholen en de vervoerder. De SP doet onder andere voorstellen op het gebied van organisatie, communicatie en een andere manier van aanbesteden.

Klik hier voor het rapport: zorg over het leerlingenvervoer


Buslijn 10 - mei 2010

De SP in Zwolle heeft het stadsbestuur gevraagd om een vergelijking te maken van de kosten van (opgeheven) buslijn 10 met de kosten voor het WMO vervoer voor de komende 20 jaar. In 2009 is buslijn 10 in Zwolle, die van de Aa-landen via de Pierik naar Zwolle Zuid (Gerenlanden) reed, opgeheven. Ouderen boven de 70 mogen sinds het verdwijnen van buslijn 10 aanhaken bij het WMO-vervoer. WMO-vervoer is echter relatief duur voor de gemeente. De SP heeft een initiatiefvoorstel geschreven om buslijn 10 opnieuw te laten rijden. Voordat de partij het voorstel indient wil de SP van het stadsbestuur een kostenvergelijking tussen het aanbieden van het WMO vervoer en het laten rijden van buslijn 10 voor de komende 20 jaar op dit traject, waarbij rekening wordt gehouden met demografische ontwikkelingen (vergrijzing).

Klik hier voor het voorstel voor buslijn 10


Onderzoek OV-chipkaart - april 2010

De SP in Zwolle heeft onderzoek gedaan naar de introductie van de OV-Chipkaart in Zwolle. Uit een steekproef blijkt dat de invoer van de OV-Chipkaart leidt tot hogere kosten en een afname van het gemak voor de reiziger. De gemiddelde prijsstijging bedraagt 18%. In het onderzoek heeft de SP alle Zwolse raadsleden op alfabetische volgorde geplaatst en ze vervolgens een fictieve rit laten maken naar de eerstvolgende op de lijst. De ritprijs met de chipkaart is vergeleken met die van de strippenkaart. 65,7% van de raadsleden zou duurder uit zijn met de OV-chipkaart.

Klik hier voor het onderzoek naar de OV-Chipkaart in Zwolle Klik hier voor het overzicht van de busritten van de raadsleden


Bezuinigingsvoorstellen SP - februari 2010

De SP presenteerde vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen haar bezuinigingsvoorstellen van in totaal 10 miljoen. De SP vindt dat elke zichzelf respecterende politieke partij de opdracht heeft om aan de kiezer aan te geven waarop wel en niet bespaard zou moeten worden. Voor de SP zijn bezuinigingen op mensen die van de gemeente afhankelijk zijn voor zorg, inkomensondersteuning en welzijn uit den boze. Ook bezuinigt de SP niet op de voorzieningen in de wijken. Dat neemt niet weg dat ook in deze programma's zaken te optimaliseren zijn. Opvallend is dat de SP aan externe inhuur 4,5 miljoen kan bezuinigen.

Klik hier voor het voorstel van de SP om 10 miljoen te bezuinigen


Renovatie winkelcentrum Sellekamp - februari 2010

De SP wil dat winkelcentrum Sellekamp in Zwolle Zuid zo snel mogelijk wordt opgeknapt. Uit gesprekken met buurtbewoners komen diverse knelpunten naar voren.
De versteende uitstraling, het gebrek aan groen, onveilige verkeerssituatie en de rommelige uitstraling van sommige panden vormen een barrière voor buurtbewoners om gebruik te maken van het winkelcentrum. De SP denkt dat nieuwe mooiere bestrating, betere groenvoorziening en moderner straatmeubilair het winkelcentrum weer een frisse uitstraling kunnen geven. Ook de onderdoorgang richting het wijkcentrum Gerenlanden verdient een forse opknapbeurt.

Klik hier voor het voorstel over winkelcentrum Sellekamp Klik hier voor een filmpje waarin buurtbewoners aan het woord komen over winkelcentrum Sellekamp


Een politiepost in Stadshagen - februari 2010

In februari 2010 heeft de SP – samen met Agnes Kant - in de wijk Stadshagen de bewoners ondervraagt over de veiligheid in de wijk. Opmerkelijk was dat 83% van de
wijkbewoners aangeeft de wijkagent nog nooit te hebben gezien. De bewoners maken zich met name zorgen over de verkeersveiligheid op de Werkerenlaan en Frankhuizerallee en over de toegankelijkheid van de wijk voor ambulance en brandweer. Bovendien geeft 67% van de geënquêteerden aan een politiepost in de wijk te willen.

Klik hier voor de uitkomsten van het onderzoek onder Stadshagenaren


Metamorfose voor het Meerminneplein - oktober 2009

De SP stelt voor om het Meerminneplein en het daaraan grenzende bouwblok (waarin de Kruidvat is gevestigd)
geheel te herstructureren. Dit stukje binnenstad steekt al jaren lelijk af tegen de fraaie omgeving van de
Broerenkerk, De Librije en de mooie pandjes bij het Meerminneplein. Volgens de partij liggen er kansen voor
aangename (scharrel)routes naar een levendig groen plein met leuke horeca en een overdekte fietsparkeermogelijkheid.

Klik hier voor het voorstel voor het Meerminneplein


Wijkcentra in de verdrukking - oktober 2009

De SP heeft in oktober 2009 de notitie ‘wijkcentra in de verdrukking’ gepresenteerd. In deze notitie stelt
de SP vijf maatregelen voor om de wijkcentra in Zwolle op een hoog kwalitatief niveau te behouden.
De SP heeft voor deze notitie de verschillende wijkcentra bezocht om te ervaren en te zien wat de dagelijkse praktijk is. Voor veel wijkcentra is het lastig om het hoofd boven water te houden. Er is veel  achterstallig onderhoud, veel administratieve rompslomp
en een chronisch gebrek aan geld. De SP vraagt het stadsbestuur om te investeren in de wijkcentra.

Klik hier voor het voorstel over de wijkcentra


Politiebezuinigingen baart zorgen - september 2009

Een groot deel van de politieagenten in Zwolle heeft onvoldoende mogelijkheden om het politiewerk goed te doen. Dat is één van de uitkomsten van een grootschalig SP-onderzoek onder politieagenten. In Zwolle reageerden 59 politieagenten die in Zwolle werkzaam zijn bij de politie. Van deze groep zegt 42% dat zij het politiewerk niet goed kunnen doen. Dat heeft voornamelijk te maken met een hoge werkdruk, een toename van de bureaucratie en steeds minder politiemensen op straat. De uitkomsten van dit onderzoek tekent de diepe kloof tussen de papieren werkelijkheid van de korpsleiding en de echte werkelijkheid van de politieagenten.

Klik hier voor de uitkomsten van het onderzoek onder Zwolse politieagenten


Geef 'spookbushokjes' weer een doel in hun leven - augustus 2009

De Zwolse SP heeft aandacht gevraagd voor het feit dat er op verschillende plekken in Zwolle ongebruikte overdekte bushokjes staan, waarvan de buslijn al is opgeheven. Dit terwijl er op andere plekken in de stad reizigers bij de halte blootgesteld staan aan de elementen. De SP heeft een voorstel gedaan om de ongebruike bushokjes te verplaatsen naar plekken waar veel mensen gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen.

Klik hier voor het voorstel over de 'spookbushokjes'


Maak plek voor speelplekken - juni 2009

De SP heeft in juni 2006 voorgesteld om na negen jaar eindelijk eens echt werk te maken van veilige speelplekken in Zwolle. In Zwolle zijn er 40 speelplekken die niet voldoen aan de veiligheidseisen. Bij deze speelplekken worden onveilige speeltoestellen weggehaald. De komende twee jaar worden er slechts 20 van deze onveilige speelplekken opgeknapt. De consequentie is dat er voor verschillende kinderen geen speelplek is in de buurt. Want in de speelplaatsen die geen opknapbeurt krijgen worden verouderde toestellen verwijderd en dus niet teruggeplaatst. De SP pleit voor een versnelde inhaalslag en wil de komende twee jaren alle 40 speelplekken renoveren.

Klik hier voor de notitie 'Maak plek voor speelplekken'


Over de top - beloningsbeleid op lokaal niveau - mei 2009

De SP in Zwolle heeft vijf voorstellen gepresenteerd waarmee topinkomens van bestuurders bij (semi)publieke instellingen in Zwolle kunnen worden voorkomen en eventueel aangepakt. De partij is van mening dat juist bij instellingen in de (semi)publieke sector, die grotendeels worden bekostigd door belastinggeld, een sober beloningsbeleid past. Voor de SP zijn daarom een moreel appel en vrijblijvende gedragscodes onvoldoende. De SP pleit daarom voor het instellen van een Meijer-norm in Zwolle, niemand die werkt voor de publieke zaak in Zwolle verdient meer dan de burgemeester.

Klik hier voor de notitie 'Over de top - beloningsbeleid op lokaal niveau'


Bijzondere bijstand: een nieuwe schuld is geen oplossing - april 2009

Mensen die bijzondere bijstand aanvragen voor een koelkast of een wasmachine worden in sommige gevallen in Zwolle afgewezen. In plaats van bijzondere bijstand te krijgen, moeten ze het aankoopbedrag lenen, ook wel leenbijstand genoemd. In 2008 heeft de gemeente Zwolle meer dan 200.000,- euro aan leningen verstrekt aan mensen die geen cent te makken hebben. Dit terwijl er meer dan 300.000 euro is overgebleven in de pot voor bijzondere bijstand. De SP wil dat het stadsbestuur stopt met het verstrekken van leningen aan mensen met een laag inkomen. Met de notitie ‘bijzondere bijstand: een nieuwe schuld is geen oplossing’ geeft de fractie hiervoor een aanzet.

Klik hier voor de notitie 'Bijzondere bijstand: een nieuwe schuldis geen oplossing'


Op weg naar een beter WMO vervoer - maart 2009

De SP in Zwolle heeft in februari en maart 2009 een onderzoek gedaan naar het funtioneren van het WMO vervoer in Zwolle. De partij heeft dit gedaan door het openen van een meldpunt WMO vervoer. Uit het door de SP geopende meldpunt kwamen met name problemen naar voren met lange wachttijden, gecombineerde ritten, het comfort van de taxi’s, bereikbaarheid van
de centrale en de klachtenafhandeling. De SP heeft via het meldpunt in drie en een halve week tijd ruim 60 reacties ontvangen. Naast één positieve reactie waren de overige negatief over de ervaringen met het WMO vervoer. De SP heeft de reacties in een rapport verzameld. Met dit rapport doet de SP aanbevelingen om het WMO vervoer in Zwolle op een hoger plan te trekken. Eén van de belangrijkste aanbeveling is dat er meer druk door de gemeente moet worden uitgeoefend
om een einde aan de lange wachttijden en langdurende gecombineerde ritten te maken. De planning bij de vervoerder moet structureel verbeterd worden. De SP wil dat de gemeente eist dat de klachten binnen een maand met 80% zijn gereduceerd. Lukt dit niet dan moet de gemeente een boete kunnen opleggen aan de vervoerder.

Klik hier voor het rapport ‘Op weg naar een beter WMO vervoer’


Banenplan publieke sector - maart 2009

De SP in Zwolle heeft een banenplan voor de publieke sector gepresenteerd. De economische crisis zorgt voor grote vraaguitval in verschillende sectoren en voor het verlies van banen. De SP vindt dat we mensen in Zwolle perspectief moeten bieden. Een perspectief op inkomen, maar ook op een baan. Nu het bedrijfsleven met krimp heeft te maken, wordt het hoog tijd om de publieke sectoren als zorg, onderwijs en veiligheid in ere te herstellen. Het banenplan voor de publieke sector stelt voor om banen te scheppen in de publieke sector. Bijvoorbeeld om op iedere school de conciërge in ere te herstellen. Ook wil de SP jongerenwerkers inzetten in elke wijk, nu blijkt dat vele jongeren de rekening van deze crisis gaan betalen met jeugdwerkeloosheid.

Klik hier om het banenplan te downloaden en te lezen (pdf)


Een goede sier met een beschikbaar formulier! - oktober 2008

Vijdag 31 oktober presenteerde de fractie van de SP een inventarisatie naar de toegankelijkheid van de digitale dienstverlening van de gemeente Zwolle. Uitkomst is dat er door de gemeente Zwolle nauwelijks gebruik wordt gemaakt van het digitaal aanbieden van formulieren. Daarnaast blijkt op de verschillende websites onvolledige informatie te worden gegeven. De SP pleit voor het geven van volledige informatie op de diverse website van de gemeente. Bovendien moeten de websites qua informatie beter op elkaar aansluiten. Daarnaast stelt de SP voor om meer aanvraagformulieren digitaal beschikbaar te stellen.

Klik hier voor de inventarisatie: 'een goede sier met een beschikbaar formulier' (pdf).


Week tegen de armoede - september 2008

In Zwolle moet een 'Week tegen de armoede' komen. Dat is het initiatiefvoorstel dat de SP in Zwolle presenteerde op Prinsjesdag 2008. Een 'Week tegen de Armoede' moet een offensief zijn tegen de armoede in Zwolle. In deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd met en voor mensen met een laag inkomen. De doelstelling van deze week is het aandacht vragen voor de thema's die met armoede te maken hebben. Hierbij valt te denken aan schulden, participatiemogelijkheden, voorzieningen, inkomensondersteuning etc. De 'Week tegen de Armoede' kan ook leiden tot nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden in de stad.

Klik hier om het initiatiefvoorstel te downloaden en te lezen (pdf)


Geef de fiets de ruimte - februari 2008

De SP heeft in februari 2008 de notitie ‘Waar laat ik mijn
fiets in Zwolle?’ gepresenteerd, waarin zij de knelpunten van het fietsparkeren bij het station en in de binnenstad in kaart heeft gebracht. De conclusie is dat er een serieus probleem is. In deze notitie doet de SP aanbevelingen die moeten helpen om van Zwolle een
fietsstad te maken. Zo pleit de SP voor het vergroten van de stallingcapaciteit bij het station en dient er strikter gehandhaafd te worden voor foutgestalde fietsen. Bij het Maagjesbolwerk moet de zichtbaarheid en de bereikbaarheid worden vergroot en dient er serieus nagedacht te worden over een nieuw te ontwikkelen fietsenstalling op de begaande grond.

Klik Hier om de notitie te downloaden en te lezen (pdf)


Betalen dwangsom aan burgers - februari 2008

De SP-fractie heeft een initiatiefvoorstel ingediend om burgers die een aanvraag bij de gemeente doen en daar niet binnen de wettelijke termijn een antwoord op krijgen, voortaan een vergoeding uit te betalen van 20
euro per dag. “Als een burger één dag te laat is met zijn aanvraag of bezwaarschrift, dan kan ‘ie het wel schudden. Als de overheid weken te laat is met het afhandelen van een aanvraag of bezwaarschrift, dan maakt dat niet uit”, is een veel gehoorde opmerking. De SP-fractie begrijpt deze frustratie van burgers goed en is van mening dat de liefde niet van één kant kan komen. Dat is de achtergrond van het initiatiefvoorstel, dat tot doel heeft inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente Zwolle de mogelijkheid te geven om de gemeente aan te spreken op het niet tijdig afdoen van een aanvraag of een bezwaarschrift.

Klik hier om het initiatiefvoorstel te downloaden en te lezen (pdf)


Armoede Effect Rapportage - oktober 2007

De SP heeft een voorstel ingediend om bij alle beleidsbeslissingen in kaart te brengen welke effecten de voorstellen van het college hebben voor mensen met een laag inkomen. Deze Armoede Effect Rapportage (AER) moet de gemeenteraad een beter inzicht geven welke gevolgen beleidsbeslissingen hebben voor het vrij besteedbare inkomen, de toegankelijkheid en betaalbaarheid van voorzieningen en het toekomstperspectief van mensen met een laag inkomen. De AER is een hulpmiddel om te komen tot een integraal lokaal armoedebeleid.

Klik hier om het initiatiefvoorstel te downloaden en te lezen (pdf)


Mobiliteitsvisie - september 2007

De hoeveelheid auto’s in Nederland is de afgelopen jaren fors toegenomen. Door een groeiende economie en een daaruit voortvloeiende behoefte aan mobiliteit, neemt dit nog steeds toe. Ook Zwolle krijgt steeds meer te kampen met de verkeersproblematiek in de spits. Het verkeer slibt elke ochtend en avond dicht in en rondom Zwolle. Deze opstoppingen kosten veel tijd, ergernis en het is daarnaast bijzonder slecht voor het milieu. De SP in Zwolle heeft een eigen visie op mobiliteit. In de onderstaande link vindt u deze mobiliteitsvisie. Hierin levert SP Zwolle één van de oplossingen: ‘de spitsbus’. Volgens SP Zwolle biedt de spitsbus (inclusief transferia) een serieus alternatief voor de auto. In deze mobiliteitsvisie kunt u lezen waarom.

Klik hier om de mobiliteitsvisie te downloaden en verder te lezen (pdf)


Meldweek sociale werkvoorziening Overijssel - augustus 2007

Begin april 2007 organiseerden de SP-afdelingen in Overijssel een meldweek voor de werknemers in de sociale werkvoorziening (Wsw). Het initiatief voor de meldweek werd genomen naar aanleiding van de
gebeurtenissen bij Larcom in Ommen, waarbij werknemers, woonachtig in Hellendoorn, gedwongen werden in Nijverdal te gaan werken. Om te peilen of deze gebeurtenissen op zichzelf stonden hebben diverse SP-afdelingen de meningen en bevindingen van de werknemers binnen de Overijsselse sociale werkvoorzieningen gepolst. In de onderstaande link vindt u het gehele rapport, waarin er verslag wordt gedaan van de meldweek, de resultaten, de conclusies en de aanbevelingen. Dit rapport is bedoeld om diegenen te bereiken die de sociale werkvoorziening een warm hart toedragen en vanuit hun positie en functie een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de sociale werkvoorziening.

Klik hier om het verslag van deze meldweek te downloaden en verder te lezen. (pfd)

U bent hier