h

Nieuws van de afdeling

23 februari 2024

Laat horen wat u van de afvalrekening vindt

Foto: Eduard van Scheltinga

Deze week is de eerste rekening van het betalen per afvalzak naar de inwoners van Zwolle verstuurd. Het nieuwe afvalsysteem werd op 1 januari 2023 ingevoerd. Sindsdien wordt per afvalzak €1,70 gerekend boven op de afvalstoffenheffing. Fractievoorzitter voor de SP, Brammert Geerling, is erg benieuwd wat Zwollenaren van de rekening vinden. “Wij hebben een meldpunt geopend op schoonzwolle.nl om te horen wat er bij mensen aan rekeningen is binnengekomen. We zijn erg benieuwd wat inwoners van de rekening vinden”, aldus Geerling.

Lees verder
19 november 2023

Bijna duizend klachten over Zwols afvalsysteem

Foto: Schoon Zwolle

Het betalen per afvalzak bestaat nu bijna een jaar in Zwolle. Net zo lang als het meldpunt Schoon Zwolle. Dit meldpunt is een initiatief van de SP. Daar zijn inmiddels bijna duizend klachten binnengekomen. “Tijdens het afvaldebat in de zomer gaf het gemeentebestuur toe dat Zwolle viezer wordt en dat zien we ook in de meldingen. We krijgen nog regelmatig klachten met name over dumpingen”, aldus Brammert Geerling, fractievoorzitter van de SP.

Lees verder
10 november 2023

Zwolse SP-kandidaten lanceren petitie voor miljonairsbelasting om bestaanszekerheid te vergroten

Foto: Koen van Baal

Op de symbolische locatie Kasteel Molecaten lanceerden Zwols SP-Kamerlid Nicole Temmink en kandidaat Eduard van Scheltinga de petitie voor een miljonairsbelasting om de bestaanszekerheid te vergroten. Deze is te vinden op www.miljonairsbelasting.nl. “De 10% superrijken hebben samen €1344 miljard. Dat is meer dan de hele Nederlandse economie dit jaar. Met de miljonairsbelasting eten de superrijken echt geen boterham minder, maar het betekent een wereld van verschil voor gewone mensen”, aldus Temmink.

Lees verder
2 november 2023

Bewaar de stempas

Foto: Eduard van Scheltinga

Met een miljonairsbelasting vergroten we de bestaanszekerheid van velen. De superrijken eten er niks minder door, maar het is een wereld van verschil voor gewone mensen. Maak het mogelijk op 22 november en bewaar de stempas! Geen stempas, geen stem.

Lees verder
12 juli 2023

SP Zwolle heeft nieuwe voorzitter en organisatiesecretaris

Foto: Eduard van Scheltinga

Robert Bos en Eduard van Scheltinga hebben het afgelopen half jaar de Zwolse SP-afdeling geleid, maar doen nu om privé-redenen een stapje terug. Zij gaan verder als algemeen bestuurslid. Bestuursleden Sandra Drost en Bert Sluijer nemen daarom de leiding over.

Lees verder
12 juli 2023

Stadhuis afgeladen door afvalproblemen

Foto: Eduard van Scheltinga

Dinsdagavond debatteerde de gemeenteraad over de afvalproblemen in de stad. Dat er wat aan de hand is, bleek alleen al aan de hoeveelheid inwoners die het debat bezocht. De publieke tribune was afgeladen. “Erg goed dat inwoners laten horen wat ze vinden. Sinds de afvalboete is ingevoerd betalen mensen meer voor een viezere stad. Dat kan niet”, aldus SP-fractievoorzitter Brammert Geerling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier