h

Schoon Zwolle: meldpunt afval

Per 1 januari 2023 geldt in Zwolle een boete per afvalzak die je weggooit. Dat komt nog bovenop het bedrag dat je aan afvalstoffenheffing moet betalen. Uit de meldingen die wij binnenkrijgen leidt dat tot meer overlast door afvaldumping, hogere kosten voor inwoners en heel veel gedoe. Daarom kunt u hier uw melding doen van problemen door betalen per zak.

Rapport Afvalboete
Op 1 juni zijn de klachten die tot dan toe binnen zijn gekomen gebundeld in het Rapport Afvalboete. Je leest het rapport hier. Een melding doen kan hieronder nog steeds en is van belang om problemen met het afvalsysteem opgelost te krijgen.


Betalen per afvalzak in het kort:

  • De gemeente stelt een boete in van €1,70 per afvalzak die je weggooit. In de binnenstad is de boete €2,30 per afvalzak.
  • Voor eenpersoonshuishoudens gaat de afvalstoffenheffing in 2023 met slechts €3,01 omlaag ten opzichte van 2022, voor meerpersoonshuishoudens met €45,40. Dat is erg oneerlijk.
  • Daardoor gaan eenpersoonshuishoudens in 2023 veel meer betalen. Als zij 2 afvalzakken per jaar weggooien, dan gaan ze al over het bedrag heen dat ze in 2022 aan afvalstoffenheffing betaalden. Meerpersoonshuishoudens moeten 27 keer afval wegbrengen voordat ze meer gaan betalen.
  • Zakken met luiers moet je de halve wijk door gaan slepen naar een van de slechts 20 luiercontainers. Daarvoor moet je ook weer speciale zakken ophalen en toegang aanvragen. Vervolgens worden de luiers niet gerecycled, maar gewoon verbrand met ander restafval. Dat is veel gedoe voor niks.

Uw melding wordt gebruikt om problemen aan de kaak te stellen. Met uw melding wordt vertrouwelijk omgegaan. Uw naam en contactgegevens blijven bij de SP en worden niet met anderen gedeeld.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 8 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier