h

Actief worden voor de SP Zwolle

De SP is een partij die staat voor een samenleving die sociaal en solidair is. Veel mensen vinden dat belangrijk. Wil jij ook bij een succesvolle en groeiende politieke partij horen die zich onderscheidt van alle andere partijen? Sluit je dan aan bij de SP. De SP is altijd actief, ook als er geen verkiezingen zijn. En jij kunt helpen!


Tribunes bezorgen

 

De Tribune is het vierwekelijkse magazine van de SP. Met de Tribune houden we leden op de hoogte van ontwikkelingen binnen de de SP en onze samenleving.

We zoeken bezorgers én reservebezorgers zodat dit maandelijks terugkerende klusje soepel en snel geklaard kan worden. Afhankelijk van de grootte van de wijk kost je dit één tot drie uurtjes in de maand. Als je ervoor kiest reservebezorger te zijn kun je opgeroepen worden als een reguliere bezorger uitvalt door ziekte of vakantie.

Folderaar (m/v)

De SP voert regelmatig actie. Eén vorm van actievoeren is huis-aan-huis folderen. Bijvoorbeeld met landelijke acties rondom zoals die rondom het Nationaal ZorgFonds of een lokale campagne in een of meer wijken. Ook tijdens verkiezingscampagnes wordt er gefolderd en folderaars verspreiden ook de SPotlight Zwolle, de jaarkrant van onze afdeling.
Folderaars vervullen een heel belangrijke rol maar ze komen niet zo vaak in actie als Tribunebezorgers. Voor het folderen zoeken we altijd veel mensen, want veel handen maken licht werk en zeker in dit geval. We zoeken in elke wijk mensen die ons hierbij helpen.

Kerngroep

De SP komt op veel manieren in actie. Als er iets aan de hand is in Zwolle gaan we op onderzoek uit. Dan trekken we Zwolse buurten in om bij mensen aan te bellen om met hen in gesprek te gaan over hun buurt. Andere keren staan we met een SP-kraam in de binnenstad of op andere plaatsen.
Deze en andere acties worden gecoördineerd door de kerngroep die twee keer per maand op donderdag bijeen komt. Alle actieve SP-leden zijn samen de kerngroep en elk SP-lid is van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken. 

Wil je meehelpen?

Wil je op een of andere manier meehelpen? Stuur een mailtje aan zwolle@sp.nl en doe mee!

U bent hier