h

Actief worden voor de SP Zwolle

De SP is een partij die staat voor een samenleving die sociaal en solidair is. Steeds meer mensen vinden dat belangrijk! Wil jij ook bij een politieke partij horen die zich onderscheidt van alle andere partijen en die voor échte oplossingen staat? Sluit je dan aan bij de SP. De SP is altijd actief, ook als er geen verkiezingen zijn. En jij kunt helpen!


Tribunes bezorgen

De Tribune is het vierwekelijkse magazine van de SP. Met de Tribune houden we leden op de hoogte van ontwikkelingen binnen de de SP en onze samenleving.

We zoeken bezorgers én reservebezorgers zodat dit maandelijks terugkerende klusje soepel en snel geklaard kan worden. Afhankelijk van de grootte van de wijk kost je dit één tot drie uurtjes in de maand. Als je ervoor kiest reservebezorger te zijn kun je opgeroepen worden als een reguliere bezorger uitvalt door ziekte of vakantie.

Wil je bezorger of reservebezorger worden? Stuur dan een mailtje aan zwolle@sp.nl.

Flyeren

De SP voert regelmatig actie. Eén vorm van actievoeren is huis-aan-huis flyeren. Bijvoorbeeld met landelijke acties rondom zoals die rondom het Nationaal ZorgFonds of een lokale campagne in een of meer wijken. Ook tijdens verkiezingscampagnes wordt er geflyerd en mensen die flyeren verspreiden ook de SPotlight Zwolle, de jaarkrant van onze afdeling.

Mensen die flyeren vervullen een heel belangrijke rol maar ze komen niet zo vaak in actie als Tribunebezorgers. Voor het flyeren zoeken we altijd mensen, want veel handen maken licht werk en zeker in dit geval. We zoeken in elke wijk mensen die ons hierbij helpen.

Wil je meehelpen door te flyeren? Stuur dan een mailtje aan zwolle@sp.nl

Kerngroep

De SP komt op veel manieren in actie. Als er iets aan de hand is in Zwolle gaan we op onderzoek uit. Dan trekken we Zwolse buurten in om bij mensen aan te bellen om met hen in gesprek te gaan over hun buurt. Andere keren staan we met een SP-kraam in de binnenstad of in een van de 17 andere wijken van Zwolle.

Deze en andere acties worden gecoördineerd door de kerngroep die elke twee weken op donderdag bijeen komt. Alle actieve SP-leden zijn samen de kerngroep en elk SP-lid is van harte welkom om vrijblijvend te komen kijken. 

Wil je een keertje meekijken bij de kerngroep? App of mail Kim of Bob, of stuur een mailtje aan zwolle@sp.nl

Wil je meehelpen?

Wil je op een of andere manier meehelpen? Stuur een mailtje aan zwolle@sp.nl en doe mee!

U bent hier