h

Debatavond over politiek en religie op woensdag 15 februari in Hedon

12 februari 2006

Debatavond over politiek en religie op woensdag 15 februari in Hedon

De SP afdeling Zwolle organiseert op 15 februari 2006 een thema-avond met als onderwerp 'politiek en religie' in Hedon. Tijdens deze thema-avond wordt in gegaan op welke invloed religie heeft binnen de politieke partijen, maar ook gaat het om de vraag: als naastenliefde een belangrijk uitgangspunt vormt, waarom komen politieke partijen dan met verschillende oplossingen voor problemen?

Programma

• Opening
• Voorstellen gastsprekers: wat zijn de grondbeginselen van de verschillende organisaties?
• Welke invloed hebben deze uitgangspunten op politieke keuzes?
• Korte pauze (met live muzikaal intermezzo)
• Verschillen en overeenkomsten tussen SP, CDA en CU
• Debat met de zaal
• Afsluiting

Het beloofd een interessante avond te worden. Dit keer niet over een specifiek lokaal onderwerp, maar over de basis waaraan de verschillende partijen hun bestaansrecht ontlenen. Geen debat op het scherpst van de snede, maar een verdiepingsdebat, waarbij belangrijke ethische vraagstukken aan de orde komen.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn. Deze thema-avond vindt plaats in poppodium Hedon aan de Burgemeester Drijbersingel. De zaal gaat open vanaf 19:30 en is gratis toegankelijk. De avond zal aanvangen om 20:00 uur.

Graag tot ziens op 15 februari a.s. in Hedon!

Debatavond over politiek en religie

U bent hier