h

Lijstduwers vertegenwoordigen SP met verve

15 februari 2006

Lijstduwers vertegenwoordigen SP met verve

Deze week stond de campagneweek in het teken van de lijstduwersdebatten. Dinsdagavond werd in Het Vliegende Paard gedebatteerd over studentenonderwerpen als 'studentenhuisvesting' en 'Zwolle als studentenstad'. Tjitske Siderius vertegenwoordigde de standpunten van de SP. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen voor het werk in de raad straks.


Tjitske krijgt nog wat adviezen van lijsttrekker Margriet Twisterling.

Vanavond werd in Urbana het tweede lijstduwersdebat gehouden. De nummers-laatst van alle elf partijen die op 7 maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen namen het tegen elkaar op. Huis-aan-huiskrant De Peperbus organiseerde de avond die geleid werd door presentator Pieter Beljon. Alle lijstduwers kregen stellingen voor de kiezen om op te reageren. Bijvoorbeeld de hoogte van de IJsseltoren (ABN Amro), de locatie van de Herberg, de omvang van de stad of de zin van een referendum. De lijsttrekkers konden op gezette tijden hun lijstduwer verbaal bijstaan.

Stellingen waar de SP aan deelnam waren: “Zwolle is groot genoeg” gedaan door Sander Taconis (15e op de kieslijst). Hij benadrukte dat een natuurlijke groei voor de stad het beste is. Dat het college een doelstelling heeft om in 2030 180.000 inwoners te hebben is belachelijk. Veel natuur moet op die manier wijken voor uit de grond gestampte finexwijken.

Joris de Koning (9e) had de stelling “Er moet meer cameratoezicht komen”. Hij benadrukte dat cameratoezicht een aanvullende maatregel moet zijn. Eerst moeten andere zaken in orde zijn, zoals: goede straat verlichting, ook in tunnels, mensen laten wonen boven winkels, meer blauw op straat en mensen stimuleren meer te fietsen zodat er meer leven is op plekken waar eerder ongeregeldheden waren.

Jan meendering (28e) sloot af met de stelling “De IJsseltoren is een aanwinst voor de stad”. Hij maakte duidelijk dat hoogbouw in principe geen aanwinst is maar noodzaak. Het is goed dat de toren buiten de grachten staat, zo blijft de peperbus centraal. Verder levert de toren flink wat werkgelegenheid op, wat mooi is.

U bent hier