h

Dit europa, best belangrijk!

14 maart 2006

Dit europa, best belangrijk!

'Dit europa, best belangrijk!' en 'Weet waar je JA tegen zegt'. Dit waren onze leuzen om u te informeren en op te roepen om uw stem te laten horen over de Europese Grondwet. Dat heeft u vorig jaar massaal gedaan. Onze regering was toen nogal verbaast over het massale NEE. Gelukkig heeft de regering ingezien dat het tijd is om ons burgers te vragen wat zij van Europa verwacht. Daarom is er nu een website waarop u uw mening kwijt kunt. Wij adviseren u gebruik te maken van deze website. Wilt u eerst de SP standpunten nog eens raadplegen? Klik dan hier!

Actie europese grondwet referendum

We stonden ook op het bevrijdingsfestival met een goed bezochte stand.

De vraag is nu, wat Nederland wél wil van Europa. Met het onderzoek nederlandineuropa.nl wil het ministerie van Buitenlandse Zaken u in staat stellen zelf uw mening te geven.

Na de referenda in Nederland en Frankrijk hebben de lidstaten besloten om een jaar lang te zullen nadenken over de toekomst van Europa. De lidstaten bepalen zelf hoe zij omgaan met deze zogeheten 'bezinningsperiode' en in juni worden alle resultaten in Brussel besproken. In Nederland wil de regering gebruik maken van deze periode door vanuit verschillende hoeken van de samenleving een beeld te krijgen van de verwachtingen van Nederland over Europa. Dit onderzoek is hier een belangrijk onderdeel van.

Hoe meer mensen deelnemen aan het onderzoek nederlandineuropa.nl, des te beter het is. Zo wordt immers duidelijker wat Nederlanders van Europa vinden en het maakt de boodschap aan de andere Europese lidstaten krachtiger. En bovendien, de toekomst van Nederland in Europa is een onderwerp dat alle Nederlanders aangaat.

Stem je ja, of denk je na?
Stem je ja, of denk je na?

SP europa
Nederland in europa

U bent hier