h

Nieuwe Zwolse gemeenteraad geïnstalleerd

17 maart 2006

Nieuwe Zwolse gemeenteraad geïnstalleerd

Donderdagmiddag 16 maart werd de nieuwe gemeenteraad van Zwolle beëdigd. Burgemeester Henk-Jan Meijer gaf advies aan de nieuwe raadsleden: ‘Geef elkaar de ruimte. Niet uit politiek opzicht, maar zorg dat iedereen prettig kan functioneren.’ Hij merkte op dat er de afgelopen raadsperiode weinig onderling respect was in de raad.

De nieuwe SP-fractie.

Hij vervolgde met instemming van de kritiek van oud-raadsleden die vinden dat er te veel energie verloren gaat, zonder dat je positief iets opbouwt in de raad. ‘U moet onvermijdelijk hard werken, selectief zijn, blijf ook jezelf, controleer, stel kader, vertegenwoordig het volk, heb respect voor elkaar en stel je dualistisch op,’ zei de burgemeester. Meijer, zelf VVD’er, vond de uitslag van de verkiezingen overigens niet ‘Zwols’. Hij noemde het een ‘landelijke uitslag’. Argumenten had hij hier niet voor.

U bent hier