h

ROOD, DWARS en JS teleurgesteld in PvdA

24 maart 2006

ROOD, DWARS en JS teleurgesteld in PvdA

De PvdA in Zwolle heeft laten weten dat zij het voornemen heeft om het huidige college voort te zetten. De lokale afdelingen van ROOD (SP-jongeren), de Jonge Socialisten in de PvdA en DWARS (GroenLinks-jongeren) vinden dit een gemiste kans en zijn daarom ook erg teleurgesteld in de beslissing.

De kiezer heeft 7 maart duidelijk aangegeven dat er een socialer beleid moet komen in Zwolle. De PvdA en SP boekten een enorme overwinning. Dit mandaat van de kiezer was een mooie gelegenheid om tot vorming van een progressief college te komen. Deze kans laat de PvdA nu liggen. De jongerenorganisaties zijn van mening dat de PvdA met de SP aan haar zijde veel meer toe zal komen aan de uitvoering van haar eigen programma. Kiest ze voor het CDA, dan zal ze sociale punten moeten inleveren. Dat ze nu toch het CDA boven de SP verkiest is dan ook onbegrijpelijk volgens de jongerenorganisaties, mede omdat deze partij twee zetels verloor.

De linkse jongerenorganisaties verwachten nu voortzetting van eenzelfde beleid als de afgelopen vier jaar. Omdat (bijna) alle wethouders terugkeren en het ambtenarenapparaat gelijk blijft qua personele invulling, is de kans groot dat er geen nieuwe invulling zal komen qua beleid. Naar de mening van de jongerenorganisaties had de PvdA daarom veel beter kunnen kiezen voor de SP. Ondanks de voortzetting van het oude college hopen DWARS, de JS en ROOD op veel samenwerking van de moederpartijen de komende vier jaar, om toch sociale punten waar te kunnen maken.

ROOD
DWARS
JS

U bent hier