h

SP Zwolle presenteert met trots haar wethouder

21 maart 2006

SP Zwolle presenteert met trots haar wethouder

De Socialistische Partij Zwolle heeft besloten om Düzgün Yildirim, ex-raadslid, huidige fractievoorzitter van de Düzgün YildirimSP-fractie in Overijssel en lid van het landelijke hoofdbestuur van de SP, voor te dragen als wethouderskandidaat. De SP is één van de grote winnaars van de afgelopen verkiezingen. We gaan in principe voor een sterke oppositie de komende jaren. Maar we hebben ook de ambitie en deskundigheid om mede te besturen. Op deze wijze zullen wij actief onze bijdrage leveren aan meer sociaal beleid en meer solidariteit in Zwolle.

De beslissing om een potentiële wethouderskandidaat te benoemen, heeft te maken met het feit dat we nu serieus meedoen aan de collegeonderhandelingen. Andere partijen hebben inmiddels hun kandidaten bekend gemaakt en er wordt op dit moment veel gespeculeerd over de kandidaten van de SP. We willen daarom helderheid verschaffen.

Onze lijsttrekker en fractievoorzitter Margriet Twisterling is een sterke en geliefde persoon. Ook zij beschikt over voldoende kwaliteiten voor een wethoudersfunctie. De SP is echter blij dat zij op dit moment die functie niet ambieert. Want haar benoeming als wethouder heeft als consequentie dat alle ervaring uit de raadsfractie worden gehaald.

Bestuur en fractie presenteren met trots Düzgün Yildirim als wethouderskandidaat. Hij is in staat op alle politieke en bestuurlijke portefeuilles te functioneren en maatwerk te leveren. Zo heeft hij als gastarbeiderskind gewerkt bij een vleesfabriek en zich door diverse studies verder kunnen ontwikkelen tot een persoon die al jaren de bestuurders van de vier grote steden adviseert. Ruim 20 jaar bestuurlijke ervaring in grote gemeenten, een leven dat geheel in het teken staat van de politiek, de wil op te komen voor de medemens, het zijn allemaal aspecten die hebben bijgedragen tot zijn voordracht. We vinden in zijn persoonlijkheid, motivatie en oosterse accent een kleurrijk bestuurder, die vorm kan geven aan een sterke en sociale stad.

U bent hier