h

Heb ik recht op extra geld?

15 juni 2006

Heb ik recht op extra geld?

Rondkomen van een laag inkomen is niet gemakkelijk. Er bestaan echter verschillende regelingen die het inkomen aanvullen. Veel mensen kennen die regelingen niet. Dankzij het speurwerk van Johan en Ellen is de SP in staat om u te helpen met de Geldwijzer. Wanneer u twijfelt of u wel voor een bepaalde regeling in aanmerking komt, geldt de volgende tip: bij twijfel ALTIJD proberen, aanvragen kost niets en in de praktijk blijkt dat het vaak (onverwacht) toch tot een uitkering komt! Heeft u hulp nodig? Bel de SP-hulpdienst op 038-4605619 of mail naar actiezwolle@sp.nl. De hulpdienst kan u helpen bij uw aanvraag.

Belangrijk bij het lezen: Vaak wordt gesproken over ‘de bijstandsnorm’. Dit betekent niet dat de regeling alleen geldt als u een bijstandsuitkering heeft. Het kan heel goed zo zijn dat u bijvoorbeeld AOW heeft, een WAO- of WW-uitkering, een minimumloon, enzovoort.

Bijlage
De begeleidende brief van Johan aan Margriet:

Hoi Margriet,

Recent werd ik gebeld door Ton de Mik van... ja... de Voedselbank!

Met Ton (bestuurslid en penningmeester) had ik indertijd het eerste en een leuk contact. Ook nu weer. Hij kwam terug op mijn aanbod, nl. dat ik samen met Ellen (mijn vrouw) een overzicht wou maken van de diverse inkomensondersteunende regelingen. Dat heb ik graag gedaan.

Het is werkelijk niet te geloven hoe ingewikkeld en uitgebreid en ontoegankelijk de regelgeving op dit gebied is, hier is nog een mooie taak voor de overheid weggelegd...

Ik neem zomaar aan dat jij vaak 'onder de mensen' komt en dat jij er ook iets aan zou kunnen hebben? Zie bijlage!

Mocht je commentaar hebben, hoor ik het heel graag, het heet niet voor niets versie 1...

Groeten,
Johan

Geldwijzer (als *.pdf bestand)

U bent hier