h

SP verfrist halve marathon lopers

12 juni 2006

SP verfrist halve marathon lopers

In de volle zon een halve marathon lopen valt niet mee. Daarom verraste de SP de halve marathon lopers afgelopen zaterdag met een ware verfrisactie. Aan het parcours stonden SP-leden klaar met ruim duizend rode sponzen, natuurlijk in de vorm van een tomaat.


Uitgerust met een groot bord, herkenbare jacks, kleine handposters en kratten met sponzen met water mocht het festijn beginnen.


Nadat de voorhoede met grote voorsprong was gepasseerd kwam het middenveld en masse de Willemskade op.


Het viel nog niet mee om het tempo bij te benen. De vraag naar natte sponzen was door de warme weersomstandigheden groot.


Een frisse SP-er: JanCoert in actie!

“Jullie zijn engeltjes”, “Jullie weten precies wat we nodig hebben”, “Doe mij zo’n tomaat!”. Het mag helder zijn. De rode sponzen die de SP zaterdag uitdeelde waren gewild. Duizenden runners passeerden de stand aan de Harmsmeengekade en namen gretig een tomatenspons in ontvangst. Voor sommige lopers bleek één spons zelfs niet genoeg. Een vermoeide loopster: “Twee, mag ik er alsjeblieft twee?”.


...en de frisse Martijn en Janita,


...en namens ROOD: Joris!

Na een paar rondes was het duidelijk. De rode hesjes aan de Harmsmeengekade zorgen voor verfrissing. Het was dan ook dringen bij de SP-stand. Zeker toen er tientallen renners tegelijkertijd passeerden en allemaal een spons wilden hebben. Gelukkig waren er veel behulpzame toeschouwers die de gebruikte sponzen van het parcours raapten en weer terugbrachten naar de stand. Schoon water was er ook in overvloed, dankzij de brandweer.


De brandweer moedigt de renners aan.


De straat ziet rood van de tomaten.

Ondanks de hitte bleef de sfeer tijdens de zesde halve marathon van Zwolle gemoedelijk. “De groene schuurkant van de spons is voor de echte diehards”, aldus één van de lopers. Of de winnaar van de halve marathon de Keniaan Jamos Mbote die finishte in 1.02.23 uur hier van geprofiteerd heeft, is onbekend.


De actie bleek een ware solidariteitsactie, want iedereen hielp mee.


Joris brengt nog weer een gieter water.

U bent hier