h

SP start nieuwe campagne: NU SP

21 juli 2006

SP start nieuwe campagne: NU SP

De SP heeft dinsdagnacht posters ‘NU SP’ geplakt in en rond de binnenstad. Met de posters roept de afdeling de mensen in de stad op dat het nu écht tijd is om te kiezen voor de SP. Na de diverse kabinetten Balkenende is het NU tijd voor een socialere samenleving, waar niet het geld de boventoon voert. Maar waar mens, dier en natuur samen de leidende richting zijn voor de keuzes die gemaakt worden in de politiek.

De campagneposters zijn ook geplakt op plaatsen waar dat niet mag. Een journalist van De Stentor belde meteen de volgende dag met de fractievoorzitter of de fractie het met deze actie eens is. Onlangs stelde de fractie vragen aan het college over het aantal plakplaatsen in de stad. Dit zijn er 8. Het aantal voldoet aan de norm die hiervoor landelijk gesteld is. De SP vindt dit echter veel te weinig voor een stad van ruim 110.000 mensen. Het is belangrijk dat er genoeg plaatsen zijn waar mensen hun ideeën kwijt kunnen. Anders ontstaan er overal plaatsen met graffiti of posters. Natuurlijk is de SP voorstander van een schone stad. En wij hebben als partij een voorbeeldfunctie. Maar met deze actie wilde de SP vooral laten zien dat er veel te weinig plaatsen zijn waar je legaal mag plakken.

Niet alleen de SP heeft problemen met het aantal plakplaatsen. De organisatie van het evenement ‘Van Eigen Bodem’ heeft de stad onlangs ook aardig volgeplakt op plaatsen waar dat niet is toegestaan. En ook organisatoren van dance-events en vele andere organisaties plakken regelmatig ‘wild’. Dat de discussie over het wildplakken en het aantal plakplaatsen weer oplaait door onze SP-actie is positief. Wellicht onderneemt de wethouder nu wel actie.

U bent hier