h

SP Zwolle voert actie Grijs op Reis: gratis openbaar vervoer voor 65+

9 augustus 2006

SP Zwolle voert actie Grijs op Reis: gratis openbaar vervoer voor 65+

De SP afdeling in Zwolle organiseert a.s. vrijdagavond tijdens het Stratenfestival een actie. De afdeling doet mee met de landelijke actie van het SP Ouderenplatform ‘Grijs op Reis’ voor gratis openbaar vervoer in trein en bus voor 65 plussers.

Vrij openbaar vervoer voor ouderen!Vanaf 19.00 uur is de actiegroep met een mobiele kraam te vinden op het Stratenfestival in de binnenstad van Zwolle. Aan het publiek zal worden gevraagd om, met het zetten van een handtekening op een bouwsteen, mee te bouwen aan gratis bus- en treinvervoer voor ouderen. Daarnaast worden folders uitgedeeld waarin de actie wordt toegelicht. Van de blokken worden bussen en treinen gebouwd, die bij de begrotingsbehandeling (eind oktober) worden aangeboden aan de Commissie Verkeer en Vervoer van de Tweede Kamer.

Het SP-ouderenplatform heeft een aantal argumenten voor gratis OV op een rij gezet: “Als ouderen gebruik maken van de bus en trein die toch al rijden zijn er geen financiële gevolgen voor de vervoersbedrijven. De bedrijven ontvangen immers een overheidsvergoeding voor het seniorengebruik van de anders leeg rijdende bussen en treinen. Bij meer gebruik van het openbaar vervoer ontstaat er meer vraag en stimuleren wij de uitbreiding van het openbaar vervoersnet, wat voorkomt dat steeds meer lijnen onrendabel en opgeheven worden. Als ouderen meer hun huis uitkomen, is dat goed voor hun sociale contacten. En tenslotte, als wij openbaar vervoer promoten, laten onze kinderen ook eerder hun auto staan.”

De landelijke actie bouwt voort op eerdere voorstellen die door de SP Tweede Kamerfractie zijn gedaan. In België is ook bewezen dat het kan, klik hier voor meer informatie.

SP Ouderenplatform
Aankondiging in de Stentor

U bent hier