h

Tweede eervolle vermelding SP-lid Nan Zalm bij uitreiking Vredesprijs 2006

24 september 2006

Tweede eervolle vermelding SP-lid Nan Zalm bij uitreiking Vredesprijs 2006

In het kader van de week van de vrede werd in Zwolle voor de tweede keer de prijs van de vrede uitgereikt. Dit gebeurde op woensdagavond 20 september om 20.00 uur in het Stadhuis. Een initiatief van COS Overijssel in samenwerking met de gemeente Zwolle, vertegenwoordigd door wethouder Peter Pot.

Tweede eervolle vermelding SP-lid Nan Zalm bij uitreiking Vredesprijs 2006

De eerste prijs ging naar de vrijwilligers van de Buurtbemiddeling Zwolle. Deze vrijwilligers zijn het afgelopen jaar weer een luisterend oor voor veel Zwolse burgers geweest. Zij bemiddelden bij burenruzies en aanverwante zaken. Door zich onpartijdig op te stellen hebben zij menige buur weer met elkaar ´on speaking terms´ gebracht. En zo heel concreet bijgedragen aan een vrediger samenleving in Zwolle.

Ons eigen genomineerde SP-lid Nan Zalm (73) kreeg een tweede eervolle vermelding! Zij kreeg een prachtig certificaat en een welverdiende bos bloemen uitgereikt door wethouder Pot.

Nan Zalm was genomineerd omdat zij gedurende haar hele leven op haar geheel eigen wijze de boodschap van de vrede uitgedraagt. Dit doet zij niet alleen door zich in te zetten voor asielzoekers en mensen en kinderen in haar directe omgeving, maar ook met haar “candle of peace”; de kaars van de vrede. Nan deelt deze kaarsen uit aan mensen die de vrede actief ondersteunen. Zij nemen de kaars mee en steken deze aan om zo de boodschap van de vrede uit te dragen.

Nan's kaarsen van de vrede zijn inmiddels over de hele wereld verspreid; van Nederland tot in Irak en Colombia. Zij brengen het vredeslicht overal, ook op plaatsen waar deze het hardst nodig is. Nan vertegenwoordigd hiermee de spirituele kant van de vrede en weet vele mensen in hun harten te raken. Ze laat ons even stil staan bij de enorme kracht van de vrede en inspireert ons om in het klein en in het groot aan een betere wereld bij te dragen.

Tot slot een tip: neem eens een kijkje op de website www.krachtvandevrede.nl. Op deze site kun je zelf vertellen hoe je een conflict geweldloos hebt opgelost. De gedachte van de site is om, door deze ervaringen te delen, elkaar te helpen in vrede samen te leven!

Carolien Venhuizen

U bent hier