h

Mondelinge vragen fietsbrug Westenholte

2 oktober 2006

Mondelinge vragen fietsbrug Westenholte

Nog voor de officiële opening van de fietsbrug in Westenholte, las onze fractie in de Stentor van donderdag 28 september een uitgebreid artikel dat via de website nog werd ondersteunt door een kort videoverslag, over een onveilige verkeersituatie bij de nieuwe fietsburg bij Westenholte.Dit is voor onze fractie aanleiding geweest om ter plekke ook polshoogte te nemen.

Bij het afrijden van de brug richting Westenholte heb ik helaas zelf ook moeten constateren dat er zeker ongelukken op de loer liggen. Ik werd niet tijdig opgemerkt door een automobiliste en moest behoorlijk remmen om een aanrijding te voorkomen.

In de Stentor van afgelopen donderdag 28 september werd aandacht besteed aan een onveilige verkeersituatie bij de nieuwe fietsburg bij Westenholte. In het kader van artikel 20 van het reglement van orde voor de gemeenteraad, wil onze fractie hierover de volgende vragen stellen aan de wethouder:
- Is de wethouder op de hoogte van deze situatie?
- Deelt de wethouder de mening dat de verkeersituatie onveilig is?
- Is de wethouder bereid om “nu al maatregelen te nemen om de veiligheid te vergroten, door bijvoorbeeld waarschuwingslicht voor automobilisten”?
- Wil de wethouder een uitleg geven bij waarom fietsroute op deze manier is aangelegd (beantwoording hiervan kan later)?
- Wil de wethouder reactie geven op suggesties van gebruikers ter verbetering van verkeersituatie?

Wij verzoeken u om een antwoord op deze vragen.
Met vriendelijke groet,
Namens de SP fractie
Edwin Koster

Je moet overal ogen en oren hebben (de Stentor)

U bent hier