h

SP Zwolle actie in Stadshagen: Ruim baan voor de Dierenambulance!

3 november 2006

SP Zwolle actie in Stadshagen: Ruim baan voor de Dierenambulance!

De SP afdeling in Zwolle staat op zaterdag 4 november van 11.00 - 15.00 uur met een actiekraam in het winkelcentrum Werkeren in Stadshagen.
Naast het uitdelen van de verkiezingsfolder voor de Tweede Kamerverkiezingen en actiemateriaal in de nieuwe SP-huisstijl, wordt er zoveel mogelijk geld opgehaald voor de Zwolse Dierenambulance.

Vorig jaar vroeg de SP aandacht voor de Dierenambulance door tijdens de begroting extra geld te reserveren. Dit voorstel kon helaas niet op een
meerderheid in de raad rekenen. Deze vrijwilligersorganisatie ontvangt een zeer kleine subsidie van de gemeente en is verder afhankelijk van giften van het publiek. Zo is de nieuwe bus die men gebruikt geschonken door een particulier. Eerder dit jaar vroeg de SP in samenwerking met PBZ aandacht voor een professionele opvangruimte voor de dierenambulance, omdat men dat nu in huiselijke kring moet doen. De gemeente is tot op heden niet op dit verzoek ingegaan, maar heeft wel wat extra geld gedoneerd. Helaas blijft het een druppel op een gloeiende plaat. Met de inzamelactie wil de SP geld ophalen voor een organisatie, die in een groeiende stad met een toenemende aantal oproepen te maken krijgt. Wij zullen ons in blijven zetten voor een verbetering van de dierenopvang.

U bent hier