h

Medewerkers Larcom voeren actie tegen uitplaatsingen

28 maart 2007

Medewerkers Larcom voeren actie tegen uitplaatsingen

Vanmorgen hebben 400 medewerkers van de Sociale Werkvoorziening Larcom actie gevoerd tegen de gedwongen uitplaatsingen van collega's in Hellendoorn.

Werknemers Larcom in actie

Enkele tientallen werknemers van het bedrijf in Ommen hebben te horen gekregen dat ze volgende week maandag 2 april maar in Hellendoorn moeten verschijnen met hun broodtrommeltje, waarna ze wel zullen zien waar ze aan het werk moeten. De meeste van deze werknemers werken al tientallen jaren bij Larcom Ommen, sommige al bijna 40 jaar in trouwe dienst.

Werknemer Larcom in actie

De Larcom is in financiele problemen geraakt door financieel wanbeleid van de directie. Daarnaast trekken na de gemeentelijke herindelingen een aantal gemeenten de handen af van dit sociale werkvoorzieningsbedrijf.
"En door hun slechte beleid moeten wij als werknemers boeten? We laten niet maar zo met ons sollen!", aldus een van de actievoerders die door Abva Kabo werden gesteund.

SP steunt Larcom actie

Ook SP ers uit Overijssel, waaronder statenlid Jean Rouwet uit Hengelo staken de werknemers een hart onder de riem. Ze deelden pamfletten met een ondersteuningsverklaring. Binnenkort houdt de SP een meldweek Sociale werkvoorziening onder de werknemers in heel Overijssel.

U bent hier