h

SP opent meldpunt verhoging WAO en Wajong

30 juli 2007

SP opent meldpunt verhoging WAO en Wajong

Op 1 juli 2007 is de WAO-, WAZ- en Wajonguitkering van 70% verhoogd naar 75% voor volledig arbeidsongeschikten. Dat zou betekenen dat deze groep er financieel 5% op vooruit zou moeten gaan. Het lijkt dat dit in de praktijk ietsje anders uitpakt. De SP ontvangt veel boze reacties van mensen die van deze verhoging niet of nauwelijks iets merken. Zo blijkt dat vrijwel alle alleenstaanden met een Wajong uitkering er niet op vooruit zijn gegaan. Ook WAO-ers die een uitkering hebben die lager is dan het minimum en een aanvulling ontvangen, hebben pech gehad. De verhoging wordt van de aanvulling afgetrokken en het netto resultaat is dus dat ze er geen cent bij krijgen.

Om daar een goed beeld van te krijgen roepen we volledig arbeidsongeschikten op om te melden wat deze 5% voor hen opgeleverd heeft.
U kunt dit doorgeven en/of meer informatie over dit onderwerp vinden op de site van het WAO-plein. Zie de link hieronder.

WAO-plein

U bent hier