h

Grote Markt fietsvrij

10 december 2007

Grote Markt fietsvrij

De gemeente Zwolle probeert de Grote Markt fietsvrij te krijgen. Daarvoor zijn een aantal mooie voorstellen gedaan door de wethouder. In het Maagjesbolwerk zit sinds enige tijd een bewaakte fietsenstalling. Deze fietsenstalling wordt in beperkte mate gebruikt door de Zwollenaar. Volgens de wethouder, omdat deze locatie te ver weg ligt. De SP wil vanavond van de wethouder weten of dit de enige reden is. Uit eigen waarneming moet de SP namelijk constateren dat er bij het Maagjesbolwerk tot het begin van de werkzaamheden veel fietsen werden geparkeerd. Juist met marktdagen stonden de fietsen niet in de kelder, maar voor de ingang van de Media Markt en vlak daarnaast.
De SP wil vanavond van de wethouder weten of dit niet juist aan de slechte vindbaarheid en steile afrit van de fietsparkeerkelder van het Maagjesbolwerk is te wijten. Daarnaast vraagt de SP zich af of er in het nog te ontwikkelen pand voor het Rode Torenplein juist niet een fietsparkeerruimte zou moeten worden gemaakt.

U bent hier