h

Popconcert in Het Vliegende Paard groot succes

23 december 2007

Popconcert in Het Vliegende Paard groot succes

Minister Plasterk komt met een nieuwe kunstenplan maar heeft daarin niets tot weinig over voor de Nederlandse popwereld. Om aan te tonen dat er veel poptalent in Nederland is heeft de SP een popconcert georganiseerd in Het Vliegende Paard. Zes bands hebben belangeloos een optreden gegeven om deze actie te ondersteunen en SP 2de kamerlid, Hans van Leeuwen gaf een korte toespraak.
Dit concert is een onderdeel van een actieplan om meer aandacht te krijgen voor de Nederlandse popmuziek. Zodat er een Nederlands Popmuziek Fonds komt, meer aandacht op de radio en tv en daarnaast structurele subsidie voor het programma musicxport.
Het vliegend Paard

Een ander onderdeel van dit actieplan is een handtekeningenactie, aan elke bezoeker werd dan ook gevraagd om door middel van hun handtekening de actie te ondersteunen. De handtekeningen zullen aan minister Plasterk worden aangeboden door de SP.

Plywood
Om drie uur opende Plywood het concert voor een niet groot, maar wel enthousiast publiek en was daarmee de eerste band die bewees dat de SP gelijk heeft door te stellen dat er veel poptalent in Nederland is.

Out of Grace
Out of Grace, de tweede band, maakt Rock in de breedste zin van het woord, van rustige akoestische liedjes tot hardere, epische rocksongs, zoals ze zelf hun muziek beschrijven.

Final Stand
Final Stand speelde uitstekende Hardcore-Punk.

VeraLyn
VeraLyn, keihard en keigoed.

Jeroen van Dijk
Jeroen van Dijk, organisator kondigt Hans van Leeuwen aan.

Hans van Leeuwen
Hans van Leeuwen, lid 2de kamer van de SP, pleitte voor meer aandacht voor de Nederlandse pop.

Sobanic Consequent
Sobanic Consequent, Hip hop van hoog niveau.

Chris Sweet
De zesde en laatste band was Chris Sweet, Chris Sweet (singer & songwriter) laat zich begeleiden door een vierkoppige band uit Groningen. hun muziek is te omschrijven als variërend van sferische ballads, opzwepende drum ‘n’ bass grooves tot stevige rocknummers.

U bent hier