h

SP organiseert popconcert!

21 december 2007

SP organiseert popconcert!

Plasterk moet naar Nederlandse popmuziek luisteren. Onder dat motto wordt op zaterdag 22 december door de SP op verschillende plaatsen in Zwolle actie gevoerd. In de binnenstad worden handtekeningen verzameld en worden lokale bandjes gepromoot die dezelfde zaterdag tot laat in de avond in Zwolle optreden. Het Vliegende Paard aan de Voorstraat in Zwolle is vanaf 3 uur ’s middags toneel voor onbekend talent van Nederlandse bodem. Vele stijlen zullen worden vertegenwoordigd. Ook zullen gastsprekers het podium betreden om de actie te ondersteunen. De toegang is tot 21:00 uur gratis.

Programma
15:00 uur Plywood
16:15 uur Out of Grace
17:00 uur Pauze
17:30 uur Final Stand
19:00 uur VeraLyn
20:15 uur Spreker: Hans van Leeuwen, 2de kamerlid SP
aansluitend: Sobanic Consequent
21:30 uur Chris Sweet
22:30 uur Afsluiting

In Nederland loopt veel poptalent rond. Maar onze artiesten moeten roeien met de weinige riemen die ze hebben om aan de bak te komen. Minister Plasterk komt met een nieuw Kunstenplan maar heeft weinig tot niets over voor de Nederlandse Popwereld. Dit terwijl een kleine investering niet alleen de Nederlandse Popcultuur krachtiger maakt, maar ook economisch voordelen biedt.

De SP vraagt de minister de volgende punten in zijn nota “Kunst van Leven” op te nemen:

  • Er moet een nieuw fonds komen: Het Nederlands Popmuziek Fonds. Een fonds waar artiesten en bands voor zaken als productie, marketing, eindmix, etc. een bijdrage kunnen krijgen.
  • Meer aandacht van Nederlandse pop op radio en TV is letterlijk broodnodig. Onbekend maakt onbemind. Het beste wat we voor de Nederlandse pop kunnen doen is haar laten horen. Dan vinden de luisteraars ook hun weg naar de podia wel. Op de commerciëlen hoeven we niet te rekenen, maar de publieke omroep kan zeker meer aandacht aan Nederlandse Popcultuur besteden. Laat de publieke omroep haar verantwoordelijkheid nemen en meer van ons onbekend talent laten horen. Aan de minister vragen we met de publieke omroep in overleg te treden hierover.
  • Musicxport is een succesvol programma voor artiesten die de stap naar het buitenland willen maken. Vele artiesten hebben hierdoor succesvolle tournees kunnen doen en het ministerie van economische zaken noemde Musicxport een voorbeeld van Best Practice. Toch heeft de rijksoverheid de subsidie voor dit project stopgezet. De komende vier jaar moet Musicxport structureel gesubsidieerd worden. Dat kan in de nota “Kunst van Leven”.
  • De SP in Zwolle roept alle Zwollenaren op om de Nederlandse Popmuziek te steunen en een handtekening te komen zetten 's middags in de Diezerstraat of vanaf 15:00 in het Vliegende Paard.

    U bent hier