h

Zwolle in file top 50

6 januari 2008

Zwolle in file top 50

De verkeersinformatiedienst heeft de file top 50 van 2007 bekend gemaakt. Voor het eerst staat de file bij de A28 te Zwolle ook in deze lijst. Uit de cijfers blijkt dat de filedruk tussen Zwolle en Nieuwleusen bijna verdubbeld is ten opzichte van 2006. De SP vindt dit kwalijk en wil graag van de wethouder weten welke maatregelen hij gaat nemen, zodat Zwolle in 2008 niet meer voorkomt in deze lijst.

De filedruk is toegenomen van 49536 kilometerminuten in 2006 naar 90148 kilometerminuten in 2007. Een kilometerminuut is een file van één kilometer die één minuut duurt. De lijst is te bekijken op http://www.vid.nl/top50.html. Hierin neemt de A28 bij Zwolle de 41e positie in.

Door middel van haar eigen mobiliteitsvisie heeft de SP al eerder aandacht gevraagd voor de fileproblematiek. Fileleed leidt tot veel ergernis en extra milieuvervuiling. Het is daarom zorgelijk dat Zwolle nu in deze top 50 staat. De SP is van mening dat er zo snel mogelijk maatregelen moeten worden genomen, zodat Zwolle volgend jaar niet meer voorkomt in deze lijst. Emile Hoogterp zal, namens de SP, in de raadsvergadering van 7 januari aan de wethouder vragen hoe deze positie in de lijst zich verhoudt met de onlangs gepresenteerde visie op mobiliteit door het college. Daarnaast wil de SP dat de wethouder niet alleen rekening houdt met de huidige situatie, maar ook met de toekomstige situatie (zoals de komst van de Ikea).

U bent hier