h

Mosquito's in Vermeerstraat lossen niets op

1 februari 2008

Mosquito's in Vermeerstraat lossen niets op

Onlangs is bekend geworden dat het college in Zwolle heeft besloten om zogenaamde Mosquito’s te plaatsen op de hangplek voor de jeugd aan de Vermeerstraat. De Mosquito is een apparaat dat een hoge toon produceert die vooral voor jongeren hoorbaar en vervelend is. Dit apparaat wordt in steeds meer winkelcentra en metrostations door heel Nederland geplaatst. Na ongeveer zes minuten kiezen de meeste jongeren om de plek van het apparaat te verlaten. De SP in Zwolle vraagt zich af of dit apparaat wel het antwoord is op de problematiek van hangjongeren.

SP-fractievoorzitter Siderius: 'Dit apparaat lost weinig op. De jongeren zullen kiezen voor een andere plek om te hangen. Het probleem wordt daarmee alleen maar verplaatst. Het is veel verstandiger dat het college in gesprek gaat met deze jongeren om tot een constructieve oplossing te komen. Deze jongeren worden daarmee ook veel serieuzer genomen. De SP krijgt sterk het gevoel dat het college puur is afgegaan op het verkoopverhaal van de importeur. Het college kan zelf immers de hoge tonen niet horen en heeft dus ook geen idee wat de impact van dit apparaat is op de jongeren. Het is duidelijk de verkeerde oplossing'.

De SP in Zwolle heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college om te weten of het college ook andere mogelijkheden ziet om de problematiek van hangjongeren aan te pakken.

U bent hier