h

Thuiszorg - Handtekeningen ophalen in AAlanden

29 februari 2008

Thuiszorg - Handtekeningen ophalen in AAlanden

Op zaterdag 1 maart 2008 staat de SP van 13:00 tot 15:00 uur in het winkelcentrum van AAlanden om handtekeningen op te halen tegen de marktwerking in de thuiszorg. Sinds de regering ervoor heeft gekozen om de thuiszorg aan te besteden holt de kwaliteit van de thuiszorg achteruit. Veel cliënten zijn de vertrouwde hulp al verloren.

Afdelingsvoorzitter Marion van Ling: ‘De thuiszorg is door de regering in de uitverkoop gedaan. Gemeenten kopen zo goedkoop mogelijke zorg in, waardoor personeel en cliënten een hoge prijs betalen. Duizenden ervaren krachten worden ontslagen, anderen moeten fors loon inleveren. De SP wil hier iets tegen ondernemen, want cliënten hebben recht op fatsoenlijke zorg en het personeel heeft recht op fatsoenlijk loon. De SP vraagt zaterdag de mensen in Zwolle om een handtekening te zetten en onze roep om verbeteringen in de thuiszorg te ondersteunen.’

De SP heeft ondertussen vijf wetsvoorstellen in de tweede kamer ingediend ter reparatie van de thuiszorg. Er moeten basistarieven komen voor de huishoudelijke zorg. De marktwerking via de verplichte aanbesteding moet stoppen. Thuiszorgwerkers moeten bij hun mensen kunnen blijven als een andere thuiszorginstelling de uitvoering overneemt. Uitbuiting via een alfahulpconstructie wordt onmogelijk gemaakt. Tot slot stelt de SP voor het budget dat gemeenten krijgen voor de WMO te oormerken, opdat gemeente dat geld niet ergens anders aan uit kunnen geven.

U bent hier