h

Huis aan de Achtergracht

11 maart 2008

Huis aan de Achtergracht

Gisteravond werd er in de gemeenteraad gesproken over het Huis aan de Achtergracht. De inwoners van Zwolle hebben zich via een poll op de website van de Stentor tot tweemaal toe uitgesproken over het huis bij de Achtergracht. De mening van de mensen in Zwolle is duidelijk, zij keuren het ontwerp af. De SP vroeg zich hardop af of het zinvol is om een dergelijk voorstel uit te voeren.

Volgens het college moet het huis bij de Achtergracht er komen, omdat het de parkeergarage voor de appartementen in het Flevogebouw afdekt, zowel financieel als letterlijk. De SP is niet overtuigd. Nu er nog geen paal in de grond is geslagen, kan de raad zich nog uitspreken over de wenselijkheid van bebouwing, de omvang en de kwaliteit ervan.

De SP wenst liever geen bebouwing, de parkeerkelder kan worden aangelegd en worden afgedekt met prachtig groen of wellicht een kiosk..koffie drinken met uitzicht op de gracht.

In de financiering zal bij niet bebouwing een gat vallen, die moet worden opgevangen. De vraag is of de meerderheid van de raad bereid is zich te conformeren aan de plannen van de wethouder of dat zij luistert naar de mensen in Zwolle.

SP wil debat over huis bij Achtergracht

U bent hier