h

Raadslid SP solliciteert naar stageplek bij de gemeente

18 april 2008

Raadslid SP solliciteert naar stageplek bij de gemeente

Vandaag heeft Edwin Koster, raadslid voor de SP, gesolliciteerd naar een stageplek bij de gemeente Zwolle als 'stadsbouwmeester'. In zijn brief vraagt Koster de gemeente om een stageplek, omdat hij zich graag in de 'manier van denken' van de gemeente wil verdiepen. Ook vraagt Koster zich af hoe de gemeente omgaat met de belangen van verschillende groepen in de stad. Hieronder vindt u de hele sollicitatiebrief.

Geachte heer of mevrouw,

Hierbij wil ik solliciteren naar een stageplaats bij de gemeente Zwolle als ‘stadsbouwmeester’. Ik zou graag voor deze stageplek in aanmerking willen komen, omdat ik enerzijds meen dat praktijkervaring de beste manier is om te weten waarover je praat als er beslissingen moeten worden genomen en ik anderzijds veel affiniteit met stedenbouwkundige planvorming heb.

Nu de gemeente Zwolle floreert op ruimtelijk, fysiek en economisch gebied, net als in 1406, zijn er volop ambities om deze stad ruimtelijk te laten groeien. Die ambities reiken hoog, want net als in de glorietijd dienen de Zwolse torens van veraf zichtbaar te zijn.

Graag verdiep ik mij in de ‘manier van denken’ van de gemeente Zwolle. Het is voor mij nu nog onbegrijpelijk dat u de inwoners van de stad vraagt om een mening en wanneer u deze krijgt, zo’n vierduizend, u deze vervolgens afdoet als niet echt relevant.

Een andere interessante vraag waar ik antwoord op hoop te krijgen tijdens mijn stage, is hoe de gemeente Zwolle omgaat met de belangen van diverse groepen in de samenleving. De afgelopen maanden lijkt u het voornamelijk te hebben opgenomen voor de projectontwikkelaars en andere lobbygroepen. Ik noem het Huis aan de Achtergracht: de doos van Crepain, de Bankenlocatie, het Rode Torenplein en de Betje Wolffstraat. Tijdens mijn stage zal ongetwijfeld duidelijk worden hoe het belang van de Zwollenaar is gewaarborgd.

Ik wil daarom graag gebruik maken van de kennis van uw professionele en gedreven adviseurs op stedenbouwkundig, verkeerskundig en landschappelijk gebied om mij verder te bekwamen in vraagstukken op stedelijk, wijk- en op buurtniveau. Stedenbouwkundige planvorming heeft mijn affiniteit. Dit is mede gebaseerd op mijn maatschappelijke betrokkenheid, die onder andere tot uitdrukking komt in mijn lidmaatschap van de gemeenteraad van Zwolle.

Wellicht voldoe ik niet aan alle criteria die u stelt. Echter, er is gebleken dat ik een haarfijn gevoel heb voor de politieke en maatschappelijke impact van projecten bij de inwoners van Zwolle. Talloze reacties bij de besluitvorming over het Huis bij de Achtergracht en de bebouwing van de Betje Wolffstraat illustreren dit. Ik ben wellicht ietwat idealistisch, maar dat maakt dat ik een bijzonder groot doorzettingsvermogen heb, om ongewenste projecten tijdig te keren. Daarnaast ben ik goed in het denken buiten de kaders en te komen tot nieuwe inzichten.

Ik zou graag mijn stedenbouwkundige talenten willen inzetten en ben bereid mijn plannen voor Zwolle gekoppeld aan mijn ervaringen toe te lichten in een kennismakingsgesprek. Laten we samen Zwolle nog mooier maken!

Met vriendelijke groet,
Edwin Koster

U bent hier