h

SP: zet Mosquito na proef achter slot en grendel

20 april 2008

SP: zet Mosquito na proef achter slot en grendel

De SP dient tijdens de raadsvergadering van 21 april een motie in, waarin zij het college verzoekt om de Mosquito slechts eenmalig in te zetten aan de Vermeerstraat en daarna niet meer te gebruiken in Zwolle. Enige tijd geleden werd bekend dat het college in Zwolle een zogenaamde Mosquito heeft geplaatst op de hangplek aan de Vermeerstraat.

De Mosquito is een apparaat dat een hoge toon produceert die vooral voor jongeren hoorbaar en bijzonder vervelend is. Na ongeveer zes minuten kiezen de meeste jongeren ervoor om de plek te verlaten. De SP vindt dit apparaat niet de oplossing om de hangjongerenproblematiek mee op te lossen.

SP-fractievoorzitter Siderius: 'Dit apparaat lost weinig op. De jongeren zullen kiezen voor het hazepad en voor een andere plek om te hangen. Het probleem wordt daarmee alleen maar verplaatst. Het college heeft de Mosquito op basis van een belofte aan de wijk Dieze in de Vermeerstraat ingezet als proef. De SP vraagt het college om dit apparaat na de proef achter slot en grendel op te bergen.’

De SP wil ook dat het college bij de inzet van vergelijkbare apparatuur de Raad vooraf betrekt bij de besluitvorming.

Klik hier voor de motie

Mosquito's in Vermeerstraat lossen niets op
Klik hier voor de acties van ROOD tegen de mosquito

U bent hier