h

Uitkomsten enquête Berkum

2 mei 2008

Uitkomsten enquête Berkum

Onlangs hield de SP een enquête in Berkum over de voorgenomen nieuwbouwwijk Vechtpoort. Het gemeentebestuur is van plan om in Vechtpoort in de toekomst 2000 woningen te bouwen. De SP verspreidde 700 enquêtes in de wijk om de mening van de wijkbewoners hierover te peilen.

Maarten in gesprek met een bewoner van Berkum over de voorgenomen bouw van 2000 woningen in de nieuwbouwwijk Vechtpoort.

Van de 700 verspreidde enquêtes zijn er 192 retour gestuurd. Een respons van 27%. Van de respondenten geeft 23% aan geen bebouwing te willen in Vechtpoort. Nog eens 52% laat weten maximaal 500 woningen te willen bouwen in dit gebied. De voorkeur voor type bebouwing gaat met 83% naar laagbouw. Men ziet graag een mix tussen rijtjeswoningen en vrijstaande huizen. Qua doelgroep gaat de voorkeur met 67% uit naar een mix van doelgroepen (jonge starters, gezinnen met kinderen en ouderen). Qua inkomensgroepen gaat de voorkeur met 60% eveneens uit naar een mix tussen lage, midden en hoge inkomensgroepen.

De SP heeft in het verleden al aangegeven geen voorstander te zijn van de bouw van 2000 woningen in Vechtpoort. Wij zien liever een nieuwe wijk ontstaan bij bijvoorbeeld Haerst. Hier zal eerst nog onderzoek naar gedaan moeten worden. Tijdens de raadsbehandeling in mei 2008 zal de SP pleiten voor de bouw van maximaal 500 woningen in Vechtpoort. Deze 500 woningen moeten bestaan uit laagbouw. Deze laagbouw moet een mix van doelgroepen en inkomensgroepen beslaan. Daarnaast zal de SP aandacht vragen voor de leefbaarheid in de wijk, het behoud van de voorzieningen en de toe- en afvoerwegen van Berkum.

Klik hier voor alle uitkomsten van de enquête

SP in Berkum

U bent hier