h

SP: ook injectie voor voedselbank op Kraenbolwerk

1 november 2008

SP: ook injectie voor voedselbank op Kraenbolwerk

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente mogelijkheden ziet om vier miljoen vrij te maken voor de ontwikkeling van het Kraenbolwerk. Hierdoor wordt het mogelijk om de Schaepman's Lakfabrieken te verplaatsen. De voedselbank is tijdelijk ook in deze fabrieken gevestigd. Wat de SP betreft is dit ook het moment om na te denken over een structurele plek voor de voedselbank. De gemeente moet zich volgens de SP eraan comiteren om te helpen zoeken naar een permanente locatie voor de voedselbank.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: "de voedselbank heeft telkens maar tijdelijke huisvesting. Dat is niet goed, omdat de voedselbank hierdoor geen structurele investeringen kan doen. Bij vorige verhuizingen was de voedselbank genoodzaakt om waardevolle spullen weg te gooien, zoals koelkasten, omdat er ruimtegebrek was. Ook draagt een tijdelijke locatie niet bij aan de vindbaarheid en toegankelijkheid van een voedselbank. Verhuizingen vergroten immers de kans dat mensen uit beeld raken."

Nu de gemeente Zwolle 4 miljoen euro uittrekt voor de herontwikkeling van het Kraenbolwerk vindt de SP dat er tijdens dit proces ook moet worden nagedacht over de toekomstige huisvesting van de voedselbank. De gemeente zou hierin de voedselbank (ook financieel) moeten ondersteunen. De SP stelt daarom voor om vanuit de gemeente de voedselbank te ondersteunen bij het vinden van een structurele huisvesting. Dit kan onder andere op twee manieren:

1. door een gedeelte van de beschikbare vier miljoen vrij te maken om ondersteuning aan de voedselbank te bieden óf
2. om de beschikbare vier miljoen aan te vullen met middelen die nodig zijn om de voedselbank een structurele huisvesting te bieden.

De SP wil nu een reactie op deze voorstellen van het college.

Klik hier voor de brief aan het college over de financiële injectie voor het Kraenbolwerk

U bent hier