h

SP-voorstellen aangenomen tijdens begroting

16 november 2008

SP-voorstellen aangenomen tijdens begroting

Tijdens de begrotingsbehandeling 2009 heeft de SP een aantal voorstellen gedaan om de begroting, opgesteld door het college, te verbeteren. Zo krijgen niet alleen de thuisadministratie van Stichting Welzijn Ouderen en Humanitas extra subsidie. Ook het project andertaligen kan door een voorstel van de SP worden voortgezet.

Bezuiniging WMO van de baan
De bezuiniging op het geld voor de individuele voorzieningen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn van de baan door een voorstel van de SP (samen met de CU). Er heeft nog geen evaluatie plaatsgevonden van de WMO gelden. Het is daarom onredelijk om op voorhand al te zeggen dat er bezuinigd kan worden. Zeker nu er ook grote onrust is onstaan over de bezuinigingen van het kabinet op de AWBZ.

Project anderstaligen kan gewoon doorgaan
Door een voorstel van de SP wordt de taalondersteuning voor anderstaligen voortgezet. Dit succesvolle project begeleidt 79 anderstalige cursisten door inzet van 14 ervaren vrijwilligers. Dit project heeft een grote meerwaarde voor de deelnemers, vooral op het gebied van het aanleren van de Nederlandse taal, maar ook op het gebied van sociale contacten en integratie in de Nederlandse cultuur. Het project werd in haar voortbestaan bedreigd, omdat de Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle het niet eens konden worden over wie er subsidie zou moeten verlenen. Gelukkig is deze subsidie nu veilig gesteld.

De verhalenboot op weg naar professionalisering
Door een amendement van onder andere de SP krijgt de Verhalenboot voldoende subsidie om een eeuwenoude internationale kunstvorm voor te zetten, namelijk het vertellen van verhalen. De verhalenboot werkt veel samen met culturele en educatieve instellingen, waarbij het verhalen vertellen voor een breed publiek toegankelijk wordt en nu ook kan blijven.

Thuisadministratie veilig gesteld
Door het opzetten van een formulierenbrigade kregen zowel Stichting Welzijn Ouderen als Humanitas geen subsidie meer om de thuisadministratie voort te zetten. Echter, de totstandkoming van de formulierenbrigade is niet goed verlopen en de wethouder is onlangs terug naar de schrijftafel gestuurd om een nieuw voorstel te schrijven. Om de thuisadministratie wel voldoende middelen te geven om haar activiteiten voort te zetten, is er besloten om hen subsidie te verlenen tot aan het de evaluatie van het project formulierenbrigade.

U bent hier