h

SP wil inzicht in schuldhulpverlening

21 november 2008

SP wil inzicht in schuldhulpverlening

De fractie van de SP heeft vragen gesteld aan het college over de schuldhulpverlening. Gebleken is dat bij administratieve vergissingen van de afdeling schuldhulpverlening dit voor rekening van de cliënt komt. Te denken valt aan het krijgen van een boete voor het te laat betalen van een rekening. Wat de SP betreft is het onwenselijk dat een cliënt voor dit soort vergissingen moet opdraaien, terwijl hij of zij – bijna letterlijk - het hele leven in handen legt van de gemeentelijke instantie.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Met de huidige kredietcrisis is het te verwachten dat de vraag naar schuldhulpverlening bij de sociale dienst zal stijgen. De vraag is in hoeverre de capaciteit van de afdeling schuldhulpverlening kan meegroeien met de stijging van het aantal cliënten. Nu al worden rekeningen te laat betaald, waardoor mensen met extra kosten worden geconfronteerd. Dat is onwenselijk."

De SP wil van het college weten wat de huidige stand van zaken is bij het verlenen van hulp bij schulden. Er is gebleken dat mensen nu al worden doorverwezen naar de formulierenbrigade. Dit ondanks de aangenomen motie om dit project uit te stellen totdat er voldoende overleg is geweest met alle betrokken organisaties in de stad.

Klik hier voor de schriftelijke vragen aan het college van B&W

U bent hier