h

SP wil opheldering over verhuizing Businesspost

27 november 2008

SP wil opheldering over verhuizing Businesspost

De fractie van de SP wil opheldering over de verhuizing van de Businesspost van de sociale werkvoorziening (Wezo). Dit onderdeel gaat per 1 januari 2009 verhuizen van het centrum (Diezerplein en Curieweg) naar de Hessenpoort. De reden van de sluiting van beide filialen is dat er geen financiƫle middelen (meer) zijn om de Businesspost onder te brengen in het centrum. Deze verhuizing betekent echter wel een stap terug in de arbeidsomstandigheden van (een deel van) de postbodes.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: "Het uitgangspunt was altijd dat vanuit het centrum alle wijken makkelijk per fiets bereikbaar zouden zijn voor de postbodes. Nu dit schijnbaar te veel geld kost, wordt dit principe zomaar overboord gegooid. Dat is onwenselijk. Er wordt voorbijgegaan aan het feit dat het hier om mensen met een arbeidsbeperking gaat."

Enkele maanden geleden is een deel van de Businesspost nog verhuisd van het Dierzerplein naar de Curieweg, omdat de ruimte aan het Diezerplein veel te klein was voor het aantal postbodes. Op deze ontwikkeling hebben de postbodes toen geruime tijd moeten wachten. Nu blijkt dat ze binnen een half jaar weer moeten verhuizen. De SP vraagt zich sterk af of de directie van de sociale werkvoorziening wel voldoende heeft nagedacht over de toekomst van de Businesspost binnen de Wezo.

Klik hier voor de schriftelijke vragen aan het college van B&W

U bent hier