h

SP: wethouder Knol weigert Raad te informeren

11 januari 2009

SP: wethouder Knol weigert Raad te informeren

De SP wil met spoed een debat over de beantwoording van schriftelijke vragen over de Wezo Businesspost. In november 2008 stelde de SP naar aanleiding van de verhuizing van de Businesspost van de sociale werkvoorziening vragen aan het college. In plaats van antwoord te geven op de vragen adviseert het college de SP om maar contact op te nemen met de directie van Wezo N.V. Wat de SP betreft is dit een beschamend antwoord en getuigt het van minachting voor de gemeenteraad.

De SP heeft vragen gesteld over de verhuizing van de Businesspost van het Diezerplein en de Curieweg naar de Hessenpoort. Het uitgangspunt was altijd dat vanuit het centrum alle wijken makkelijk per fiets bereikbaar zouden zijn voor de postbodes van de sociale werkvoorziening. Deze ontwikkeling betekent dan ook een stap terug in de arbeidsvoorwaarden van de postbodes. De SP wilde van wethouder Knol weten hoe hij deze beleidswijziging beoordeelde. De wethouder geeft in de beantwoording aan dat de gemeente heeft gekozen voor zelfstandiging van de sociale werkvoorziening en daarmee geen reden ziet om de vragen te beantwoorden. Echter, per 1 januari 2008 is per wet geregeld dat de gemeenten geheel verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de wet sociale werkvoorziening.

SP- fractievoorzitter Tjitske Siderius: “Dit is gewoon onfatsoenlijk en getuigt niet van respect voor de Raad. In de gemeentewet is beschreven dat het college een informatieplicht heeft naar de Raad toe. Dit om de Raad in staat te stellen één van haar belangrijkste taken, het controleren van het college, te kunnen uitoefenen. Het is daarom volstrekt onaanvaardbaar dat wethouder Knol ons antwoordt dat wij de informatie maar bij een andere instantie moeten gaan halen. Dit antwoord is onbetamelijk.”

De SP wil op korte termijn hierover en debat en zal de agendacommissie verzoeken dit onderwerp op de raadsagenda van 19 januari 2009 toe te voegen.

Klik hier voor de schriftelijke vragen aan B&W over de Businesspost van de sociale werkvoorziening

U bent hier