h

Spoeddebat over boomfeestdag in 2010

1 februari 2009

Spoeddebat over boomfeestdag in 2010

De SP heeft samen met de VVD, SW en D66 een spoeddebat aangevraagd over de Nationale Boomfeestdag in 2010. Bij de begrotingsbehandeling vorig jaar, heeft de SP een voorstel van de PvdA ondersteund om geen middelen voor deze boomfeestdag beschikbaar te stellen.

De fractie van de SP was niet overtuigd van de publicitaire meerwaarde van deze dag en wilde het geld liever besteden aan sociale projecten (WMO, thuisadministratie en inburgeringscursussen). Diezelfde PvdA ziet nu ineens wel de meerwaarde van de boomfeestdag, dat bleek afgelopen maandagavond. Ze staat dus niet meer achter de inhoud van het amendement dat zij notabene zelf schreven. Dat is opmerkelijk!

Afgelopen maandagavond ging coalitiepartij PvdA dus om. De verantwoordelijk wethouder Kenkhuis (GL/DG) mag het amendement nu heel anders uitleggen. De wethouder is ook niet vrij van blaam. Hij ging zonder de Raad te informeren door met de voorbereidingen van deze feestdag. Dit terwijl er een amendement lag waarin een meerderheid van de Raad zich uitsprak tegen een Nationale Boomfeestdag in Zwolle. Een amendement is een wijziging op een wetsvoorstel en juridisch vastgelegd.

Het spoeddebat zal met name gaan om de vraag waarom de wethouder zich niet houdt aan de wensen van de Raad. Daarnaast zal de PvdA zich moeten verantwoorden waarom zij als een blad aan de boom zijn gedraaid.

Klik hier voor de aanvraag van het spoeddebat

U bent hier