h

SP: vinger aan de pols bij hulp bij het huishouden

1 maart 2009

SP: vinger aan de pols bij hulp bij het huishouden

Aanstaande maandag zal de SP in de gemeenteraad voorstellen om een vinger aan de pols te houden bij de hulp in het huishouden. Door een groot personeelstekort in de thuiszorg in Zwolle krijgen mensen niet de zorg waar zij wel recht op hebben. De SP pleitte eerder al voor een verhoging van de tarieven. Deze oproep was tegen dovemansoren gericht want een meerderheid van de Raad vond de maatregelen van de wethouder voldoende. Hij ging een dagje meepoetsen als publiciteitscampagne. De SP wil nu elke maand geïnformeerd worden over wat het dagje poetsen van de wethouder heeft opgeleverd. Totdat de problemen zijn opgelost.

SP-raadslid Gert van Maurik: ‘Zolang de tarieven in de thuiszorg niet worden verhoogd, zullen de problemen blijven bestaan. Echter, nu een meerderheid van de Raad vindt dat een dagje poetsen door de wethouder voldoende is om het personeelstekort bij de hulp in het huishouden op te lossen, wil de SP graag de concrete resultaten zien. Met een maandelijkse voortgangsrapportage kan inzichtelijk worden gemaakt of dit wel de juiste maatregel is.’

De SP is van mening dat de kern van de problemen in de thuiszorg ligt bij de marktwerking. Door de marktwerking in de thuiszorg willen zorginstellingen tegen een zo goedkoop mogelijk tarief de zorg aanbieden. Dat gaat onder andere ten koste van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van de hulp bij het huishouden. Dat leidt niet alleen tot een verslechtering voor de medewerkers, maar ook voor de cliënten. De cliënten krijgen immers niet de zorg die zij verdienen. Er moeten zo snel mogelijk structurele maatregelen komen in Zwolle.

Klik hier voor de motie over de hulp bij het huishouden

Een dagje poetsen lost niets op!

Problemen bij hulp in het huishouden duren voort

U bent hier