h

Buurten in de buurt: SP trekt Diezerpoort in

18 april 2009

Buurten in de buurt: SP trekt Diezerpoort in

Samen met SP-kamerlid Marianne Langkamp is een groep Zwolse SP`ers zaterdag de westerlijke kant van de Diezerpoort ingetrokken om daar aan de bewoners te vragen wat ze van hun buurt vinden, wat er goed is en wat er beter kan. Veel bewoners bleken goed te spreken over de buurt, maar een aantal problemen kwam wel naar boven. Zo klaagden velen over het gebrekkige aantal parkeerplaatsen. Daarnaast misten de bewoners voldoende speelruimte voor kinderen, vooral in de vorm van een trapveldje.

Verder blijkt het wijkcentrum in de buurt maar weinig gebruikt te worden door de bewoners, vooral omdat ze zich niet aangesproken voelen door het aanbod daar. Ten slotte gaf een aantal huurders in de buurt aan last te hebben van achterstallig onderhoud. De SP zal dat aankaarten bij de verhuurder.


Jeroen van Dijk in gesprek met een buurtbewoner van Diezerpoort

SP-raadslid Edwin Koster: 'Door rechtstreeks de bewoners aan te spreken kunnen wij als SP erachter komen wat er écht in de buurt speelt. Er blijkt in Diezerpoort een hoop goed te gaan, maar er zijn ook dingen die beter kunnen. Daar zal ik mij in de gemeenteraad hard voor maken."

U bent hier