h

SP-zoetigheid om het zuur van Balkenende weg te spoelen

10 april 2009

SP-zoetigheid om het zuur van Balkenende weg te spoelen

De SP in Zwolle zal aankomende zaterdag onder het mom ‘na het zuur van Balkenende nu het zoet van de SP’ paaseitjes uitdelen aan het winkelend publiek in de Binnenstad. SP vraagt hierbij aandacht voor de gebroken verkiezingsbelofte van de minister president Balkenende. Hij beloofde dat de Nederlanders na het zuur van grootschalige bezuinigingen het zoet zouden krijgen. Maar veel Nederlanders zijn er in koopkracht nog steeds niet op vooruit gegaan.

Terwijl de lonen nauwelijks stijgen, zijn de kosten voor energie, boodschappen, zorg en huur wel flink omhoog gegaan. De huidige crisis is ontstaan door hebzucht en korte termijn denken, waarbij gewone mensen de dupe worden en inkomens en banen verliezen. De SP wil in deze economisch grimmige tijden op ludieke wijze de aandacht vestigen op alternatieven voor de asociale koers van het kabinet.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Het is hoog tijd voor een nieuwe koers voor Nederland. De huidige crisis heeft aangetoond dat het neoliberalisme de samenleving niet socialer en menselijker heeft gemaakt maar juist individualistischer. Het kàn anders en het mòet anders. Er moet een koers komen waarbij gelijkwaardigheid, solidariteit en menselijke waardigheid voorop staat.” De SP lanceerde onlangs met een nieuwe koers voor Nederland een serie voorstellen om van Nederland een meer solidaire maatschappij te maken.

Aanstaande zaterdag zullen actieve SP-leden vanaf 11:00 in de Diezerstraat paaseitjes uitdelen aan het winkelend publiek.

een nieuwe koers voor Nederland

U bent hier