h

SP-voorstel speelplekken overgenomen

30 juni 2009

SP-voorstel speelplekken overgenomen

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Zwolle het voorstel van de SP overgenomen om alle onveilige speelplekken in Zwolle in 2010 en 2011 op te knappen. In Zwolle zijn er 40 speelplekken die niet voldoen aan de veiligheidseisen. Bij deze speelplekken worden onveilige speeltoestellen weggehaald, waardoor kinderen geen goede speelplek meer hebben in de buurt. Het stadsbestuur wilde slechts 20 speelplekken opknappen. De gemeenteraad (behalve VVD en CU) wil net als de SP dat alle speelplekken in Zwolle zo snel mogelijk worden opgeknapt.

Speelplekken in de buurt komen vaak aan de orde op de wijkplatforms in Zwolle. En dat is logisch. Buiten spelen is niet alleen leuk voor kinderen; uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat het belangrijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van het kind, zowel fysiek als sociaal-emotioneel.

Zwerfjongeren
Naast de speelplekken kreeg de SP ook steun voor haar voorstel om met aanvullende maatregelen te komen om de zwerfjongeren die buiten de boot dreigen te vallen met de nieuwe Wet Investering in Jongeren tegemoet te komen. Doordat deze jongeren geen recht meer hebben op een inkomensvoorziening, zal een groot deel zich niet meer aan het loket van de gemeente Zwolle melden. Dat is zorgelijk, want daarmee is de kans groot dat deze jongeren uit beeld verdwijnen. De SP vroeg de wethouder om voor de begroting 2010 aanvullende maatregelen aan de Raad te presenteren die ervoor zorgen dat deze jongeren worden ondersteunt.

Klik hier voor de SP-notitie over speelplekken in Zwolle

SP: maak plek voor speelplekken

U bent hier