h

SP vraagt opnieuw naar vertrekregeling ex-directeur Wezo

23 september 2009

SP vraagt opnieuw naar vertrekregeling ex-directeur Wezo

De fractie van de SP heeft vandaag opnieuw vragen gesteld over de vertrekregeling van de ex-directeur van de sociale werkvoorziening (Wezo). Alle partijen moeten inspanningen verrichten om betaalde werkzaamheden voor de ex-directeur te vinden, totdat hij in aanmerking komt voor vervroegd pensioen in 2010. De SP heeft zich altijd fel verzet tegen deze riante vertrekregeling, omdat een gewone werknemer van de Wezo bij ontslag ook niet twee jaar doorbetaald wordt. De directeur wordt echter wel twee jaar doorbetaald zonder dat daar een tegenprestatie richting het bedrijf tegenover staat. De SP wil nu weten welke inspanningen er tot dusverre zijn verricht en tot welk resultaat dat heeft geleid.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De SP is fel gekant tegen dergelijke riante vertrekregelingen. Terwijl een directeur thuis zit en salaris doorbetaald krijgt, moet een werknemer het bij ontslag slechts doen met een werkeloosheidsuitkering. Dat is meten met twee maten. Het is daarom hoog tijd dat er openheid komt over de vorderingen van de directeur bij het vinden van een baan. Wat de SP betreft moeten dergelijke riante vertrekregelingen zo snel mogelijk verdwijnen.”

De SP wil ook van de wethouder weten welke afspraken er met de nieuwe directeur zijn gemaakt over een mogelijke vertrekregeling.

SP vindt vertrekregeling ex-directeur Wezo absurd
SP wil inzicht in vertrekregeling directeur Wezo

U bent hier