h

Weer honderden handtekeningen tegen verhogen AOW-leeftijd

18 oktober 2009

Weer honderden handtekeningen tegen verhogen AOW-leeftijd

De SP heeft afgelopen zaterdag - samen met SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk - in Holtenbroek handtekeningen opgehaald tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Het bezoek aan Holtenbroek is een onderdeel van een grootschalige campagne van de SP: 65 blijft 65. De SP vindt de maatregel onnodig, onzinnig en ongewenst. Het zou een crisismaatregel moeten zijn, maar de crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt nu bij de mensen gelegd, die er niets mee te maken hebben.

Jasper van Dijk in gesprek met een buurtbewoner


De SP ging deur voor deur om handtekeningen op te halen

Het plan van PvdA, CDA en CU – dat vrijdag is gepresenteerd - om de AOW-leeftijd naar 67 verhogen is volgens de SP onacceptabel. Het plan is onrechtvaardig, onuitvoerbaar en leidt tot armoede. Peilingen wijzen uit dat er totaal geen draagvlak is voor dit plan, niet bij de mensen in het land, niet bij de vakbonden en niet bij de middelgrote en kleine bedrijven. De partij vindt het plan asociaal en wil het van tafel hebben. De SP is voor het plan ‘Drees’. In al zijn eenvoud is dat nog altijd de beste manier om ouderen in een beschaafd land de rust te gunnen waar ze recht op hebben.

Ga hier naar de campagne website '65blijft65'

U bent hier