h

Woensdag 7 oktober: 65 minuten staking tegen verhogen AOW-leeftijd

5 oktober 2009

Woensdag 7 oktober: 65 minuten staking tegen verhogen AOW-leeftijd

Vorige week hebben de werkgevers het overleg in de SER laten knappen. Er is geen gezamenlijk alternatief gekomen van werkgevers en werknemers tegen de verhoging van de AOW leeftijd. Dat betekent niet dat we het er zomaar bij laten zitten. Als we niets doen zal de regering haar plannen doordrukken en de AOW leeftijd verhogen naar 67 jaar.

Agnes Kant: “Dat er geen voorstel uit de SER is gekomen, betekent niet dat het kabinet zijn zin kan doorzetten. Er is totaal geen draagvlak voor deze plannen, niet bij de mensen in het land, niet bij de bonden. Als het kabinet verstandig is, dan blijft 65 gewoon 65. Zo niet, dan volgen harde acties.”

In de afgelopen week verzamelde de SP al 100.000 handtekeningen tegen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67. Kant: “Gezien de stemming op straat zullen dat er heel veel meer gaan worden. De rekening van de crisis wordt niet bij de mensen neergelegd die er part noch deel aan hebben. 65 blijft 65, en daar zal de SP, samen met de bonden, keihard actie voor voeren.”

Woensdag is de eerste grote actie. De FNV roept iedereen op om tussen 11.55 en 13.00 het werk symbolisch 65 minuten stil te leggen. Overal in het land vinden actiebijeenkomsten plaats. In Zwolle staat de SP samen met de FNV in Park de Weezenlanden (naast het provinciehuis). Hoe groter de manifestatie des te sterker is het signaal naar het kabinet!

Ga hier naar de campagne website '65blijft65'

U bent hier