h

SP geeft letterlijk startschot voor de campagne

29 januari 2010

SP geeft letterlijk startschot voor de campagne

De Zwolse SP heeft donderdagavond een letterlijk startschot voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen gegeven. De partij stond op het Grote Kerkplein met een groot confettikanon en de SP-soepexpress. Lijsttrekker Tjitske Siderius schoot om 19:00 uur de campagne van de Zwolse socialisten af.


Aan voorbijgangers werd vanuit de SP-soepexpress tomatensoep aan voorbijgangers uitgedeeld. Voor geïnteresseerden was het verkiezingsprogramma en de verkiezingsfolder beschikbaar. Uiteraard ontbraken de zeer gewilde SP-sponsjes niet!

Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘De SP wil dat iedereen een eerlijke kans op een fatsoenlijk bestaan heeft met werk, een dak boven het hoofd en voldoende eten en de zorg die nodig is. Geen wachtlijst voor de schuldhulpverlening, betere thuiszorg, op elke school een conciërge, een veilige leefomgeving en betaalbaar openbaar vervoer. Dat zijn de zaken waar wij ons deze campagne en de komende vier jaar voor gaan inzetten.’

Bovendien wil de partij dat er minder geld uit wordt getrokken voor grote prestigeprojecten als de Voorsterpoort. Dit project gaat de Zwollenaren miljoenen kosten. Ook de Rode Torenbrug mag wat de SP betreft in de ijskast. Siderius: ‘In crisistijd investeren wij liever in mensen dan in steen en staal’.

U bent hier