h

SP laat buslijn 10 weer één keer rijden

6 februari 2010

SP laat buslijn 10 weer één keer rijden

Vandaag heeft de SP met een heuse SP-touringcar het traject van de oude, opgeheven buslijn 10 gereden, door de Pierik en Zwolle-Zuid. Bij de verschillende haltes werd door SP-ers geflyerd en stapten passagiers in en uit. In de bus kon gesproken worden met verschillende kandidaat-raadsleden.

Hoewel het een vrolijke busreis was, kregen de SP-vertegenwoordigers ook schrijnende verhalen te horen. Vooral mensen die slecht ter been zijn bleken van buslijn 10 afhankelijk te zijn geweest om naar de stad te kunnen komen. Nu deze buslijn is verdwenen is het voor hen erg moeilijk om nog de buurt uit te komen. Ook zijn bij de SP naar aanleiding van de actie telefoonmeldingen binnengekomen waaruit bleek dat er grote behoefte was en is aan een buslijn in deze buurt.

SP-lijsttrekker Tjitske Siderius; “Wij willen aandacht vragen voor het belang van openbaar vervoer, en specifiek het belang om wijken waar veel ouderen wonen met de bus bereikbaar te houden. Het opheffen van lijn 10 was voor veel mensen een zware klap. Zij zijn nu beperkt in hun mobiliteit. Voor mij laat het duidelijk zien hoe belangrijk het is dat wij in de stad meer investeren in openbaar vervoer.”

In augustus voerde de SP al actie om de ongebruikte bushokjes langs de route van buslijn 10 elders in te zetten waar ze gebruikt kunnen worden. De bushokjes staan er - ondanks toezeggingen van het college - echter nog steeds.

U bent hier