h

SP lanceert bezuinigingsvoorstellen van 10 miljoen

24 februari 2010

SP lanceert bezuinigingsvoorstellen van 10 miljoen

De SP presenteert vandaag haar bezuinigingsvoorstellen van in totaal 10 miljoen. De SP vindt dat elke zichzelf respecterende politieke partij de opdracht heeft om aan de kiezer aan te geven waarop wel en niet bespaard zou moeten worden. Voor de SP zijn bezuinigingen op mensen die van de gemeente afhankelijk zijn voor zorg, inkomensondersteuning en welzijn uit den boze. Ook bezuinigt de SP niet op de voorzieningen in de wijken. Dat neemt niet weg dat ook in deze programma's zaken te optimaliseren zijn. Opvallend is dat de SP aan externe inhuur 4,5 miljoen kan bezuinigen.

Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Bezuinigingen doen natuurlijk altijd pijn, maar ook bezuinigingen kunnen zoveel mogelijk worden opgebracht op basis van onze uitgangspunten solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid. Uit onderzoek blijkt dat de gemeente Zwolle op jaarbasis bijna 20 miljoen uitgeeft aan externe inhuur. Dat is per Zwollenaar € 757,90. De SP wil dit terugschroeven naar de norm van maximaal 13% externe inhuur. Zwolle zit nu boven de 20%. Wij vinden dat het inhuren van externen voor de uitvoering van gemeentelijke taken zoveel mogelijk moet worden beperkt. Externe inhuur is vaak duurkoop. Door optimaal gebruik te maken van de eigen kwaliteiten en waar nodig investeringen in opleiding en kwaliteitsvergroting, kan de externe inhuur flink worden beperkt.’

Verder denken de socialisten te bezuinigen op het schrappen van de bureaucratie in de sociale zekerheid en zorg, uitstellen van projecten zoals het duurzaam dienstenbedrijf, de Voorsterpoort en de Rode Torenbrug. Ook schrapt de SP uitgaven voor de gebiedsmakelaar, de Hansz, en de regio Zwolle dag. Per maatregel geeft de SP een duidelijke toelichting waarom zij voor deze bezuinigingen kiest.

Klik hier voor het voorstel van de SP om 10 miljoen te bezuinigen

U bent hier