h

SP wil geen luchtfietserij

5 februari 2010

SP wil geen luchtfietserij

Aankomende maandag zal de Zwolse SP-fractie een voorstel indienen om niet in te zetten op een marketingcampagne om inwoners van Stadshagen met ‘fietsmiles’ over de bruggen over het Zwarte Water te krijgen. Uit onderzoek is duidelijk dat in Stadshagen de fietsenstallingen moeten worden verbeterd. Ook moet de veiligheid op de bruggen worden verbeterd. Daarvoor heeft de SP geen duur marketingplan voor nodig.

SP-raadslid Edwin Koster: ‘Met ons voorstel kunnen we uitgaven voor externe inhuur beperken. Het bedenken van een marketingcampagne om inwoners van Stadshagen met ‘spaarpunten’ over de brug te krijgen ziet de SP als slecht besteed geld. Dit nieuwe speeltje gaat de Stadshagenaar echt niet makkelijker met de fiets over de Twistvlietbrug krijgen.’

De SP ziet liever dat dit geld wordt besteed aan het op orde krijgen van de fietsenstallingen in het winkelcentrum van Stadshagen en aan het veilig fietsen op de bruggen. Bovendien is er ook nog geld nodig om het tekort aan fietsparkeerplaatsen in de binnenstad, bij het station en bij de diverse winkelcentra op te lossen.

U bent hier