h

SP zet stemgedrag politieke partijen op een rijtje

11 februari 2010

SP zet stemgedrag politieke partijen op een rijtje

De SP in Zwolle opent voor de gemeenteraadsverkiezingen een speciale campagnepagina op de website met alle informatie over de verkiezingen. Naast het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst is een belangrijk item ‘hoe stemde jouw gemeenteraad?’. De SP zette het stemgedrag van de Zwolse politieke partijen over de afgelopen vier jaar op een rijtje.

Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Veel politieke partijen hebben er een handje van om het ene te zeggen en vervolgens het andere te doen. Dat komt het beste naar voren tijdens de stemmingen in de gemeenteraad. Zeker nu de verkiezingen eraan komen, doen veel partijen mooie beloftes aan de kiezer. Op onze campagnepagina kan de kiezer daadwerkelijk zien of partijen zich aan die mooie woorden houden. De kiezer kan nu zelf oordelen of partijen ook daadwerkelijk in de praktijk brengen waar ze voor zeggen te staan.’

Verder is op de campagnepagina, de campagnefilm te vinden, net als de radiospot en de verkiezingskrant. Ook de speerpunten van de SP voor de komende vier jaar staan prominent op de pagina.

U bent hier