h

SP houdt vinger aan de pols bij FC Zwolle

1 juni 2010

SP houdt vinger aan de pols bij FC Zwolle

De fractie van de SP in de gemeenteraad van Zwolle heeft schriftelijke vragen gesteld over de financiële situatie van FC Zwolle. De partij wil van het gemeentebestuur weten of de inkomsten en uitgaven van de club wel in balans zijn en of de gemaakte afspraken met de gemeente nagekomen worden. De gemeente heeft groot belang bij een goede bedrijfsvoering bij FC Zwolle, omdat in januari 2010 besloten is garant te staan voor een lening van maximaal 1 miljoen euro aan de club.

Directe aanleiding voor de vragen is het feit dat er bericht wordt van een grote bezuinigingsoperatie binnen FC Zwolle. De SP vindt dat opmerkelijk, omdat eerder dit jaar de club nog uitging van stijgende uitgaven en inkomsten. Reden voor de SP om te vragen of de inkomsten van FC Zwolle tegenvallen en wat hiervan dan de consequenties zijn voor de ambities en de afspraken met de gemeenten.

Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De SP was het destijds oneens met de garantstelling voor FC Zwolle. Maar nu de raad er toch voor gekozen heeft is het in ieder geval zaak de vinger goed aan de pols te houden, om te voorkomen dat we later voor een voldongen financieel feit worden gesteld. Als FC Zwolle weer in de problemen dreigt te komen moeten we dat nu weten, zodat we kunnen bijsturen. Er staat immers een hoop belastinggeld op het spel.’

SP tegen geheimhouden sponserplan FC Zwolle
Lijsttrekker Tjitske Siderius in Eén Vandaag
SP woedend over afgeraffeld debat FC Zwolle
SP: onafhankelijk onderzoek naar financiële situatie FC Zwolle

U bent hier