h

SP wil informatie over rolstoeltoegankelijke bushaltes

9 juli 2010

SP wil informatie over rolstoeltoegankelijke bushaltes

De fractie van de SP in de Zwolse gemeenteraad wil van het stadsbestuur meer informatie over het rolstoeltoegankelijk maken van reguliere bushaltes. In 2008 is daartoe al door de gemeenteraad besloten. De SP vindt dit een goed streven, omdat hierdoor ook mensen met een handicap zo gewoon mogelijk kunnen deelnemen aan onze samenleving. Er zijn echter nog wel een aantal praktische aandachtspunten. Ook vraagt de partij zich af of een bezuiniging op het WMO-vervoer als achterliggende gedachte wel een juiste is.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: “Niemand is er tegen dat mensen met een handicap zo normaal mogelijk mee kunnen doen in Zwolle. De SP maakt zich echter wel zorgen, omdat het rolstoeltoegankelijk maken van de bushaltes meer een bezuinigingsslag op het WMO-vervoer lijkt. Ik wil daarom van de wethouder weten hoe het daarmee staat. Bovendien zijn er door diverse gebruikers al allerlei praktische bezwaren gemeld. Wat gebeurt er als er al iemand met een rolstoel in de bus zit en er staat nog iemand met een rolstoel te wachten? Er is immers maar één plek voor een rolstoel in de bus.”

Verder geven de gebruikers aan of er wel aan de veiligheidsnormen wordt voldaan als zij met een rolstoel in de reguliere bus moeten stappen, zoals het vastzetten van de rolstoel aan de vloer. Ook is er onduidelijkheid hoeveel een begeleider moet betalen om mee te reizen met een gebruiker. De SP wil ook weten op welke wijze de gebruikers van het WMO-vervoer gekeurd worden om te bezien of iemand gebruik kan maken van de stadsbus. De laatste vraag is of deze mensen hierover al zijn geïnformeerd.

U bent hier