h

SP roept partijen op voor een sociaal programma op de Bagijneweide

26 september 2010

SP roept partijen op voor een sociaal programma op de Bagijneweide

De SP roept de gemeenteraad op om te kiezen voor zorgwoningen en sociale huur op de Bagijneweide. Al enige tijd wordt gesproken over een nieuwe inrichting voor de Bagijneweide. Een aantal partijen (VVD, PvdA, SW) overwegen om het project stop te zetten, wat de Zwolse belastingbetaler 6,5 ton zal kosten.

SP raadslid Edwin Koster: ‘Het project nu stopzetten kost de Zwollenaar niet alleen veel geld, het zal de buurt ook niet verder brengen. Naast dat de buurt er niet van opknapt, zal de scepsis bij de buurtbewoners alleen maar groeien en de onvrede toenemen. Bovendien zijn sociale huurwoningen hard nodig voor de stad, zeker voor specifieke doelgroepen.”

De SP roept de twijfelende partijen in de gemeenteraad op om te doen wat een gemeenteraad moet doen: namelijk keuzes maken. Een time-out is dat niet, dat is vooruitschuiven. Een nieuwe consultatieronde bij de buurt, zal het draagvlak niet vergroten en de verdeeldheid niet verminderen.

U bent hier